Пентагон фіксує проблеми рф з високоточними боєприпасами

13:50, 10.05.2022
Пентагон фіксує проблеми рф з високоточними боєприпасами

Високоточна зброя в росії вичерпується, а поповнювати запаси немає можливості

Російські агресори з перших днів повномасштабної війни завдають ракетних ударів по інфраструктурі та житловому фонду України. Однак у військових армії РФ є проблеми із запасами високоточної зброї і через санкції ці їх складно буде відновити. 
 
Як інформує Україна молода, про це заявив високопосадовець Пентагону на брифінгу.
 
«Ми бачили, як вони розтратили багато своїх високоточних боєприпасів»,– сказав він.
 
За словами чиновника, росіяни й далі обстрілюють Маріуполь «тупими» некерованими бомбами, однак застосовані санкціі та експортний контроль починають завдавати шкоди оборонно-промисловому комплексу Росії, зокрема і виробництву нового озброєння. 
 
«У них є проблеми із запасами високоточних боєприпасів, у них проблеми із заміною високоточних боєприпасів, і ми дійсно вважаємо, що санкції та експортний контроль, особливо коли йдеться про компоненти – електронні компоненти, – вплинули на російську оборонно-промислову базу та здатність росіян поповнювати запаси високоточних боєприпасів»,– заявив він. 
 
Із початку повномасштабної війни російські окупаційні війська випустили по Україні понад 1950 ракет, повідомляв 29 квітня високопосадовець Пентагону.
 
Наразі зі Сполучених Штатів в Україну вже доставили 85 гаубиць М777 із 90 запланованих до передачі, а також 110 тисяч артилерійських снарядів до них. 
 
Також українські військові проходять навчання з використання американської зброї.

Як повідомляла УМ, вчора 9 травня, президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Документ прискорить передачу Україні озброєння та обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичних процесів.

У тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для “захисту цивільного населення від російського військового вторгнення” та інших цілей.