У Харкові трамваїв більше немає, метро не працює

07:59, 05.05.2022
У Харкові трамваїв більше немає, метро не працює

У Харкові ворог не залишив жодного вцілілого трамвая

Російські загарбники щодня завдають шкоди інфраструктурі міст. Через постійні обстріли й авіаудари громадський транспорт у Харкові тривалий час не відновить рух, оскільки у місті не залишилося жодного вцілілого трамвая, а метрополітен не придатний для перевезення пасажирів.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Харківська міська рада у телеграмі.
 
«Стараннями немитих мисливців за унітазами та ношеною жіночою білизною трамваїв у Харкові більше немає. Знищено підстанції, які забезпечували їхню роботу. Зруйновано депо», – йдеться в повідомлені.
 
Повідомляється, що на вулиці Весніна розпочався демонтаж трамвайної лінії. За словами місцевої влади, трамваї у цьому районі Харкова, як і у багатьох інших,  не курсуватимуть. 
 
«Реконструкція спуску Весніна з розширенням проїжджої частини була запланована давно, і початок робіт стояв у планах на березень цього року. Але тут прийшов брудний російський солдат, і термін трохи зрушився. Проте війна не є підставою відмовлятися від планів покращення транспортної інфраструктури Харкова»,—уточнили у міськраді.
 
Крім того, зазначили, що Харківський метрополітен не запрацює ще тривалий час. Півтора - два місяці знадобиться лише на підготовку до його запуску.
 
У зв'язку з цим після закінчення війни жителів Салтівки простіше буде возити в центр автобусами.
 
«Варто відзначити те, що після війни півтора-два місяці піде тільки на підготовку до запуску метрополітену. Скажу і те, що, завдяки "зусиллям" окупантів, будуть складнощі з Салтівською гілкою - вона поїде набагато пізніше за решту»,- розповіли у відомстві.
 
Наразі місцева влада працює над оптимізацією маршрутів громадського транспорту, насамперед – можливості доправлення жителів Салтівки до центру, на Жуки та Олексіївку. Десь на зміну трамваю прийде тролейбус, десь муніципальні автобуси.
 
Як повідомляла УМ, ворог завдав чергового обстрілу по житлових кварталах, лікарні та промисловій зоні Немишлянського району міста Харкова. У результаті ворожої атаки горіли квартири двох житлових дев'ятиповерхівок.
 
Читайте також: рашисти вгатили по п’ятьох залізничних станціях в центральній та західній Україні.  Мінімум 16 пасажирських поїздів рухаються із затримкою.