Спецслужби РФ та місцеві бандюки готували заворушення в Одесі

17:45, 30.04.2022
Спецслужби РФ та місцеві бандюки готували заворушення в Одесі

До річниці трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року рф готувала провокації. (Фото: скриншот/Facebook Нацполіції)

Спецслужби РФ через підконтрольних представників криміналітету мали намір дестабілізувати ситуацію в Одесі, організувати масові заворушення, протести та заколоти.  Фінальна дата реалізації злочинних планів – річниця трагічних подій в Одесі 2 травня.

 

Як інформує УМ, про це 30 квітня повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції у Фейсбуці.

 

Для недопущення розвитку таких подій оперативники та слідчі поліції спільно з ДБР проводять масштабне відпрацювання осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

 

Вже вилучено значну кількість зброї, комуністичної атрибутики, рекламних брошур із комуністичною та іншою забороненою символікою, керівництва з інструкціями правил поведінки, заходів конспірації та спостереження для проведення діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

 

Також виявлено гранати, патрони, мобільні телефони, електронні носії інформації.

 

Наразі заходи продовжуються.

 

В Одесі з вечора неділі вводиться "затяжна" комендантська година, яка триватиме до ранку вівторка.

 

Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що комендантська година в Одесі пов'язана із сумнозвісною датою 2 травня 2014 року, оскільки Росія щороку спекулює на цій темі, влаштовуючи провокації.

 

Як повідомляла УМ, російських військових, які намагались захопити Південноукраїнську АЕС затримали співробітники Служби безпеки України.