Під Ізюмом окупанти обстріляли евакуаційні автобуси, є вбиті

15:41, 15.04.2022
Під Ізюмом окупанти обстріляли евакуаційні автобуси, є вбиті

Підступний ворог наздоганяє і вбиває навіть там, де погоджені гуманітарні коридори (Фото Харківської обласної прокуратури)

У селищі Борова Ізюмського району Харківської області російські окупанти відкрили вогонь по  евакуаційним  автобусам з мирним населенням.  За попередніми даними, внаслідок обстрілу семеро осіб загинуло, десятки отримали поранення.
 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прокуратура Харківської області в Telegram.
 

«Точна кількість загиблих та постраждалих, обставини та маршрути автобусів встановлюються. За попередніми даними наразі, семеро людей загинули внаслідок обстрілу, 27 осіб  – отримали поранення»,—йдеться в повідомленні.
 
 
Слідчі СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури розпочали досудове розслідування за цим фактом. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) КК України.
 

Як повідомляла УМ, віцепрем´єр - міністр Ірина Верещук закликала жителів   «гарячих точок»  Харківської, Донецької та Луганської областей евакуюватися, доки є така можливість.