Короп по-буковинськи: простий і смачний рецепт смаженої риби

12:01, 21.04.2022
Короп по-буковинськи: простий і смачний рецепт смаженої риби

Рецепт смаженої риби (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Річкову рибу, виявляється, можна приготувати без борошна,  максимально зберігши її натуральний смак. Особливого аромату цій страві додає спеціальний маринад і зелена гілочка любистку.

 

         Секретом умілого поєднання усіх складників поділилася на ютуб-каналі Костянтина Грубича господиня із села Конятин на Буковині Фелічія Первісник.

 

 

         Інгредієнти:

 

-  короп              -  1 кг;

-  цибуля            -  1 головка;

-  перець, сіль    -  за смаком;

-  часник            -  кілька зубчиків;

-  приправа «Морква по-корейськи».

 

         Добре вимийте почищений короп та поріжте на порційні шматки. Далі з риби необхідно видалити хребет і дрібні кісточки так, аби залишилася тільки філейна частина.

 

         Викладіть рибу у глибоку миску, додайте потерту на крупній терці цибулю, «корейську» приправу, сіль, мелений чорний перець. Усі продукти необхідно ретельно перемішати й відправити до холодильника на 6-8 годин.

 

         Смажать коропа на олії без борошна. Готові шматочки викладіть у посудину з кришкою, аби риба трішки запарилися. Туди ж для особливого запаху пані Фелічія додає гілочку зеленого любистку.

 

         Тим часом приготуйте просту заливку, збивши подрібнений часник у невеликій кількості олії. Цей соус додасть вашій страві неперевершено смаку.

 

         Дивіться також рецепт дуже смачної скумбрії.