На Харківщині і Запоріжжі росіяни також чинять звірства

16:14, 09.04.2022
На Харківщині і Запоріжжі росіяни також чинять звірства

Російські окупанти нищать домівки, безжально убивають жінок та дітей (Фото Національної поліції)

Жахіття, подібні до Бучанської різанини, фіксують на територіях Харківщини. Російські окупанти мародерили, ґвалтували, катували та убивали жінок і дітей.


Як інформує Україна молода, про це повідомив Олег Синєгубов у телеграмі.


У селі Гусарівка Ізюмського району росіяни катували місцевих жителів. Після тривалого знущання трьох людей спалили живцем. Серед загиблих є діти. Також знайшли  тіло закатованого фельдшера лікарні, руки чоловіка були зв'язані за спиною.


Окрім того, за словами Синєгубова, просто посеред дороги росіяни із артилерії розстріляли авто, де була родина з дитиною. Частина жителів зникла безвісти, їхня кількість ще встановлюється.


Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов запевнив, що росіяни будуть покарані за усі ці нелюдські звірства. 


За аналогічним сценарієм діють агресори і на Запоріжжі. В окупованому місті Пологи військові рф вриваються  у будинки місцевих жителів, тероризують людей,  забирають техніку та харчі, а жінкам погрожують зґвалтуванням. 


У селі Верхній Токмак загарбники їздять по домівках та шукають представників тероборони, учасників АТО (ООС), патріотів, зброю. Обшукують та нівечать будинки, б'ють чоловіків, потім їх викрадають, відвозять в невідомому напрямку, а мешканцям села погрожують.


Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.


Подібна ситуація склалася і в Енергодарі, де росіяни намагаються знайти людей із українською державницькою позицією та вчинити над ними розправу. У Мелітополі два дні тому окупанти викрали 66-річного пенсіонера, колишнього співробітника СБУ із власного ж будинку. За словами близьких, чоловік страждає на астму, але загарбники навіть не дозволили йому взяти із собою ліки. Нині місце перебування людини не відоме. 


Як повідомляла УМ, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель приїхали до Києва. Під час свого візиту до України високопосадовці ЄС відвідали Бучу, де на власні очі побачили звірства росіян проти мирного населення.


Також на місце масових убивств українців приїхав прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер.