До рф примусово депортують жителів Ізюма - Денісова

14:10, 05.04.2022
До рф примусово депортують жителів Ізюма - Денісова

Орки силоміць вивозять до росії жителів Ізюма

Окупанти насильно вивозять жителів тимчасово окупованого Ізюма Харківської області на територію росії.


Як інформує Україна молода, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у вівторок.


"Жителів тимчасово окупованого Ізюма в Харківській області російські окупанти примусово вивозять на територію РФ. Ворог створює фільтраційні табори та коридори, через які депортує українських громадян до Росії", - написала Денисова в телеграм-каналі у вівторок.


Вона наголосила, що таку тактику російські військові використовують не вперше. "Після доведення міста до критичної ситуації ворог пропонує умовний коридор до РФ, нібито для порятунку людей, не залишаючи людям жодного вибору", - наголосила Денісова.


За словами українського омбудсмена, російська сторона повідомляє, що з території України вивезено 615 тисяч людей, з яких 121 тисяч – діти.


"Таке поводження з мирним населенням є злочином проти людяності та воєнним злочином, визначеними Римським статутом міжнародного кримінального суду", - наголосила Денісова.


Як повідомляла УМ, кілька тисяч людей впродовж тижня російські окупанти  силоміць вивезли з Маріуполя до російської федерації.