На Одещині високо оцінюють ракетну загрозу з Чорного моря

12:10, 31.03.2022
На Одещині високо оцінюють ракетну загрозу з Чорного моря

Бляшанка "Адмірал Макаров" у Севастополі поповнила свій боєкомплект. (Фото з відкритих джерел)

У військово-морській базі Севастополь ворожі війська завершили  поповнення боєкомплекту крилатими ракетами «Калібр» на фрегаті "Адмірал Макаров". 


Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.  


«Ймовірність нанесення ракетних ударів по Одесі, Одеському регіону та інших областях нашої держави залишається високою. Загроза є постійною. Ми говоримо, перш за все, про крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Ця ракета є на судах, які зараз дислокуються в акваторії Чорного моря.  


Більше того, бляшанка "Адмірал Макаров" у Севастополі поповнила свій боєкомплект цими ракетами і зараз готова до бою»,— йдеться в повідомленні 


Братчук пояснив, що ракети типу “Калібр”, які завантажили у фрегат, летять понад 800 кілометрів на годину, мають завчасно запрограмовані локації та “вміють” змінювати траєкторію, прямуючи до цілі. Це ускладнює нашим захисникам завдання збивати їх. Тому, коли Повітряні сили фіксують пуск такої ракети, сигнал тривоги вмикають одразу в декількох областях.


Також зауважимо, що ніч 31 березня була для Одещини найспокійнішою за останній час – повітряна тривога не оголошувалася.

 

Як повідомляла УМ, найвідомішу  візитну картку Одеси – пам'ятник Дюку намагаються врятувати містяни і комунальники від можливих руйнувань внаслідок обстрілів і бомбардувань.