По аеродрому Луцька нанесли авіаудар з бомбардувальника: двоє загиблих

11:58, 11.03.2022
По аеродрому Луцька нанесли авіаудар з бомбардувальника: двоє загиблих

Авіаудар по аеродрому Луцька. (Скріншот відео)

Двоє захисників України загинули і ще шестеро отримали поранення внаслідок авіаудару, який було нанесено з російського бомбардувальника по аеродрому Луцька Волинськоъ області у п’ятницю на світанку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у відеозверненні.

 

«Сьогодні вранці приблизно о 5:45 11 березня стався обстріл чотирма ракетами, які, за оцінками, були випущені з бомбардувальника армії РФ по об'єктах військового аеродрому Луцька.

 

На жаль, є людські втрати. Інформація про загиблих наразі: виявлено двох загиблих військовослужбовців. Поранених різного ступеня тяжкості шестеро, їх доставлено в лікарню», - сказав пан Погуляйко.

 

За його словами, наразі триває розчищення завалів на місці авіаудару. Перед тим рятувальники ліквідували пожежу на місці авіаудару.

 

Решту інформації керівник області пообіцяв повідомити пізніше.

 

 

У Луцькій міськраді стверджують, що не спрацювала система оповіщення взагалі, якою керують Збройні сили України.

 

Чому вона не спрацювала, буде займатися військово-цивільна адміністрація і військові, поінформували в мерії.

 

Мер Луцька Ігор Поліщук каже, що попередня тривога була о 4.37 год. ранку. Потім о 4.55 год був відбій. І в 5.45 год. вже пролунали вибухи. І в 5.49 год. лише увімкнули сигнал тривоги для того, щоб передавати його в подальшому на сирени на систему оповіщення.

 

 

А тим часом Збройні сили України звільнили від російських окупантів п'ять населених пунктів у Чернігівській області.

 

Як повідомляє Оперативне командування "Північ", Сили спротиву, що діють на Чернігівщині, своїми вправними діями, виявляючи при цьому велику рішучість, звільнили п'ять населених пунктів від кацапської орди.

 

У командуванні зазначають, що підрозділи Російської Федерації неспроможні в повному обсязі вести бойові дії, спостерігається паніка серед офіцерського складу, кинутого вищим військово-політичним керівництвом, а морально-психологічний стан солдатів не сприяє виконанню завдань.

 

«І як результат маємо над нашими населеними пунктами Чернігівщини державні прапори України і два бронетранспортери, які тепер служитимуть на благо українського народу», - зазначили в Оперативному командуванні "Північ".

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що від початку повномасштабної війни російські загарбники вбили більше цивільних громадян України, аніж загинуло в боях військових з усіх структур сектора оборони.

 

За його словами, зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну.