Російські загарбники вбили більше цивільних, ніж військових – Олексій Резніков

00:29, 11.03.2022
Російські загарбники вбили більше цивільних, ніж військових – Олексій Резніков

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну проти мирного населення. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що від початку повномасштабної війни російські загарбники вбили більше цивільних громадян України, аніж загинуло в боях військових з усіх структур сектора оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Резніков повідомив у соцмережах.

 

За його словами, зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну.

 

«Вони поводяться як злочинці і боягузи. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей. Станом на 10 березня російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектора оборони.

 

Я хочу, щоб це почули не тільки в Україні, а в усьому світі. Кремль бомбить школи, лікарні і пологові будинки. Москва нікого не захищає - вона знищує. Вони не здатні воювати з нашою армією, гвардією, теробороною, тому атакують найбільш незахищених», - наголосив глава Міноборони.

 

І запевнив, що Україна помститься за кожного українця, кожен російський терорист відповість за вчинені проти людства злочини. Списки учасників інтервенції та їхні пособників є, і вони будуть надані всім відповідним інституціям, ніхто не залишиться безкарним за всі жахи і зло, що вони принесли Україні і світові, акцентував міністр.

 

Пан Резніков також повідомив, що зараз керівництво держави працює над тим, аби зберегти життя українців. Пріоритетом є організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян з міст, що піддаються найбільшим атакам - насамперед це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва, - а також доставка гуманітарних вантажів.

 

Керманич оборонного відомства наголосив, що цілодобово триває робота над посиленням української армії.

 

«Я не коментуватиму поставки зброї. Можу сказати, що до України рухаються десятки тисяч шоломів та бронежилетів, медикаменти, інші важливі речі. Я на постійному контакті з командуванням Збройних сил. У нашої армії достатньо палива. Але ми все одно формуємо додаткові резерви, укріплюємося за усіма можливими напрямками. Розміщуємо додаткові замовлення у наших виробників», - повідомив Олексій Резніков.

 

За даними Мінборони, вже понад 100 тис. українців вступили до лав тероборони і понад 200 тисяч українських громадян повернулися з Європи, щоб захищати свою країну. Крім цього, є іноземні добровольці, які готові воювати з російським нацизмом.

 

Пан Резніков звернувся до усіх військовозобов’язаних українців із закликом бути постійно на зв’язку із центрами комплектування та соціальної підтримки.

 

«Хочу звернутися до усіх військовозобов’язаних українців. В державі оголошено воєнний стан, триває мобілізація. Командування Збройних сил просить вас не втрачати контакт. Будьте на зв‘язку, не губіться. Ви потрібні країні!», - закликав міністр, додавши, що у разі переїзду до іншого регіону, варто про це повідомити місцевий центр комплектування та соціальної підтримки.

 

Він також пообіцяв, що ніхто не забиратиме непідготовлених людей до армії і не відправлятиме на фронт.

 

«Ми не переможемо Росію кількістю, ми здолаємо її якістю. До бойових підрозділів будуть відправлятися ті, хто має відповідні навички, зброю та оснащення», - зазначив Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», Сили спеціальних операцій ЗС України здобули в бою з російськими загарбниками ще один «особливий» трофей: російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцирь-С1".