Україна перемагає: жодне місто не вдалося загарбати ворогу цієї ночі

09:02, 26.02.2022
Україна перемагає: жодне місто не вдалося загарбати ворогу цієї ночі

Угруповання Повітряних Сил ЗСУ успішно відбиває повітряні удари противника (facebook.com/GeneralStaff.ua)

У ніч проти 26 лютого російські війська в Україні понесли великі втрати і не змогли взяти під свій контроль жодне місто.


Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сторінці в Твітері, яку створили для підтримки Генштабу ЗСУ. 


"За ніч російські окупанти не взяли жодного міста! Київ зачищають від залишків диверсантів. Дякую мужнім захисникам України!" – йдеться у повідомленні.


Станом на третій день війни Росії проти України противник несе великі втрати в живій силі. Відомо про ліквідацію понад 3 500 російських військових, майже 200 осіб взяли в полон. Про це повідомляє радник глави Офісу президента Михайло  Подоляк в ефірі марафону українських каналів.


«Сьогоднішня ніч показала, що ніяких шансів у Російської Федерації точно немає і не буде.... Станом на сьогоднішній ранок, маємо трохи більше 3 500 загиблих росіян і трохи менше 200 полонених»,- зазначив він. 


При цьому на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook з'явилося свіже зведення за останніми подіями станом на ранок 26 лютого.


Орієнтовні втрати противника за минулу добу становлять: літаки – 14 одиниць, вертольоти – 8 одиниць, танки – 102 одиниці, ББМ – 536 одиниці, гармати – 15 одиниць, ЗРК БУК-1 одиниця. 


Відзначається, що ворог розпочав передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах, угрупованням військ ЗСУ на Сході України та у північній частині Київської області.


Також здійснено поодинокі авіаційні удари в районах Суми, Полтава, Маріуполь.


"З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.Управління діями тактичної авіації РФ відбувається з території Білорусі та ТОТ Крим", – сказали у Генштабі.


У районі Мозиря перебувають батальйонні тактичні групи 35-ї загальновійськової армії Східного ВО, що можуть бути застосовані для нанесення ударів по об’єктам на території України.


Встановлене тимчасове місце перебування десятків одиниць танків у районі Шумське та ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град" у районі Косівщина.


Зазначається, що ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію у районах Южний та Одеса, по аеродрому Озерне, по об’єктах цивільної інфраструктури у Київській області.


На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗСУ зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області. Ведуться міські бої в Охтирці.


На приморському напрямку в районі Коблево в результаті вогню механізованих підрозділів 28 ОМБР знищено катер та до 20 осіб особового складу ДРГ противника.


Групою інженерних загороджень Військово-Морських Сил ЗСУ здійснено мінування десантно-доступних ділянок.

 

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника, знищено військово-транспортний літак ІЛ-76МД з десантом російських окупаційних військ. 


Продовжується ведення систематичних бойових дій. Нанесення вогневого ураження по скупченню живої сили та військової техніки ворога в Київській, Чернігівській та Херсонській областях.Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та утримує зайняті позиції вздовж всієї лінії розмежування.


У ніч на 26 лютого найзапекліші бої проходили у Василькові Київської області. Проте вже вранці мер міста оголосила, що всі атаки успішно відбиті.


Як повідомляла УМ, глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що на захист України вже сформована коаліція у складі 73 країн та 9 міжнародних організацій.