Смертельна ДТП з участю кортежу Ярославського: з моргу зник одяг збитого чоловіка

21:11, 16.02.2022

Із приміщення Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи днями зник одяг 36-літнього чоловіка, якого двічі переїхав кортеж Олександра Ярославського.

 

Втрата важливих речових доказів може вплинути на хід слідства, тому міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав цей інцидент уже другою спробою сфальсифікувати резонансну справу.


Як відомо, наступного дня після трагедії до поліції прийшов один із рядових співробітників компанії бізнесмена і добровільно взяв на себе вину.

 

Втім слідчі встановили, що у момент ДТП він перебував в іншому місці. Натомість сигнал телефону самого Ярославського, який нібито в цей час уже спав удома, був зафіксований в районі аварії.


Проти водія, що обмовив себе, порушили кримінальну справу за неправдиві свідчення слідству, проте він уже кудись зник.

 

Через цю службову плутанину кілька днів тому позбувся посади начальник поліції Харківської області Станіслав Перлін. Тепер розслідування вестимуть фахівці офісу генпрокурора та Головного слідчого управління, які вже прибули до Харкова.


А власник кортежу і досі не з’явився на допит, оскільки наступного дня вилетів до Лондона.

 

«Очевидно, що хтось дуже не хоче нести відповідальність за скоєне, — прокоментував ситуацію очільник МВС. — Можливо, терміновий відліт Ярославського ніяк не пов’язаний із загибеллю людини і є лише реакцією на можливу агресію Російської Федерації або відпочинком чи приватною справою. Але повертайтеся якнайшвидше, пане Ярославський. У нас є до вас багато запитань».


Із таким же проханням звернулася до бізнесмена і генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.

 

«Я хочу, щоб розібралися всі по справедливості, як воно було, — сказала вона. — Але те, що поспішили всі, — це факт. І те, що треба було провести більше слідчих дій, більш ретельно, це так само факт. І ці факти будуть уже, мабуть, підставою для дослідження і в межах службової перевірки, і в межах слідства в кримінальному провадженні».


Цікаво, що під колеса двох автівок Ярославського потрапив молодий чоловік, який мав алкогольну та наркотичну залежність і вже тричі побував у в’язниці.

 

За умовою останнього звільнення, йому заборонялося залишати місце проживання з 22-ї години до 6-ї ранку. Але смертельна ДТП сталася якраз пізнього вечора після десятої.