Права на показ фільму Сенцова «Носоріг» придбав Netflix

13:09, 07.02.2022
Права на показ фільму Сенцова «Носоріг» придбав Netflix

Кадр із кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг». (Фото з відкритих джерел)

Всесвітньовідомий стримінговий сервіс Netflix придбав права на онлайн-показ фільму «Носоріг» Олега Сенцова . Стартує прокат стрічки в Україні – 17 лютого.

 

Як інформує УМ, про це 7 лютого повідомила пресслужба компанії «Артхаус Трафік», яка займається просуванням цього фільму.

 

«Онлайн-прем’єра кримінальної драми «Носоріг» Олега Сенцова відбудеться наприкінці цієї весни — права придбала стримінгова платформа Netflix. «Носоріг» стане одним із небагатьох українських фільмів, який потрапив у колекцію стримінгу», — йдеться у повідомленні.

 

Також там зазначили, що фільм придбали для показу у Великій Британії, Франції, Італії та інших країнах. Зокрема, телевізійна прем’єра стрічки відбудеться на німецько-французькому телеканалі ZDF/ARTE.

 

В українському прокаті фільм вийде 17 лютого 2022 року.

 

У листопаді кримінальна драма про лихі девʼяності «Носоріг» (Rhino) авторства українського режисера Олега Сенцова стала переможцем Стокгольмського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав «Бронзового коня», яким нагороджують найкращу стрічку фестивалю.

 

7 вересня у мережі зʼявився офіційний трейлер кримінальної драми про лихі девʼяності «Носоріг» (Rhino). Головну роль у картині зіграв активіст Сергій Філімонов — учасник бойових дій на сході України, лідер молодіжного руху «Гонор», колишній керівник суспільно-політичних рухів «Цивільний корпус «Азов» та «Національний корпус» у Києві.

 

Як повідомляла УМ, кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг» перемогла на Stockholm International Film Festival у Швеції. Стрічку визнали "Найкращим фільмом".