Лижниця Олех пояснила чому з носа пішла кров на фініші

12:16, 06.02.2022
Лижниця Олех пояснила чому з носа пішла кров на фініші

28-річна лижниця Вікторія Олех попри погане самопочуття таки фінішувала й посіла третє з кінця місце.

Стало відомо, що трапилося з українською лижницею Вікторією Олех, яка фінішувала на Олімпіаді-2022 із закривавленим обличчям.


Як інформує УМ, про це в коментарі Національному комітету України розповів головний тренер "синьо-жовтих" Олександр Пуцко, передає Суспільне Спорт.


З'ясувалося, що вже на першому колі в Олех пішла кров носом і решту дистанції – понад 12 км – вона долала з кров'ю на обличчі. Пуцко розповів, що пропонував лижниці достроково завершити гонку, проте вона відмовилася і вирішила бігти до кінця.


«Вікторія боролася сама з собою, – сказав Пуцко. – На першому колі побачив, що в неї пішла носом кров, що дуже мене налякало. Порадив зійти з дистанції, та вона не зупинилась – продовжила боротьбу й дійшла до кінця».


Прокоментувала неприємність і сама лижниця.


«Тут 1800 метрів над рівнем моря. Мабуть, тиск. У мене в п'ятницю напередодні гонки таке було: на зарядці кров із носа пішла. І ось у суботу під час скіатлону це знову повторилося», — говорить Олех.


Вікторія Олех дебютує на Олімпійських іграх. В скіатлоні вона посіла 60-те місце.


Як повідомляла УМ, українська  лижниця Вікторія Олех фінішувала із кров’ю на обличчі під час жіночого скіатлону на Зимових Олімпійських іграх у Пекіні 5 лютого.