На аеродроми Білорусі перекидають російські винищувачі Су-35

17:17, 26.01.2022
На аеродроми Білорусі перекидають російські винищувачі Су-35

Після прибуття на аеродроми Білорусі екіпажі "заступлять на бойове чергування". (Фото: mil.ru)

Екіпажі винищувачів Су-35 Східного військового округу РФ перекидають на аеродроми Білорусі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони РФ у середу.

 

"Екіпажі багатоцільових винищувачів Су-35 Східного військового округу, що залучаються до перевірки сил реагування Союзної держави, продовжують перебазування на білоруські аеродроми.

 

Під час перельоту екіпажі здійснюють проміжні посадки на аеродромах Центрального та Західного військових округів для підготовки до подальшого вильоту та відпочинку екіпажів", - йдеться у повідомленні.

 

Також вказується, що після прибуття на аеродроми Білорусі екіпажі "заступлять на бойове чергування протиповітряної оборони в рамках перевірки питань функціонування єдиної системи ППО Союзної держави".

 

Російське міноборони додає, що "перевірка сил" пройде у два етапи. На першому етапі до 9 лютого відбудеться передислокація військ до Білорусі, "організація охорони та оборони важливих державних та військових об'єктів, охорона Державного кордону у повітряному просторі".

 

Другий етап пройде з 10 по 20 лютого, коли буде проведено спільне навчання "Союзна рішучість-2022", у рамках якого "будуть відпрацьовані питання запобігання та відображення зовнішньої агресії".

 

Практичні дії військ відбудуться на полігонах "Домановський", "Гозький", "Обуз-Ліснівський", "Брестський" та "Осиповичський", а також на окремих ділянках місцевості, розташованих на території Республіки Білорусь.

 

Планується задіяти аеродроми "Барановичі", "Лунинець", "Ліда" та "Мачулищі".

 

 

Як повідомляла «УМ», Україна отримала від США 300 протитанкових комплексів Javelin.

 

Загалом у третьому пакеті допомоги США Україні у вівторок доставлено близько 79 тон оборонного озброєння і обладнання.