Італія посилить Східний фланг НАТО через російську загрозу

14:22, 26.01.2022
Італія посилить Східний фланг НАТО через російську загрозу

Італія посилить східні рубежі НАТО на тлі російської агресії біля кордонів України

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні повідомив, що Італія долучиться до посилення східного флангу НАТО та до врегулювання ситуації, що виникла у зв’язку із загостренням на українсько-російському кордоні. Також міністр нагадав РФ про наслідки у разі агресії проти України. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з публікації посольства України в Італії у Фейсбуці.  

 

«З огляду на останні події НАТО вирішило посилити свій східний фланг, і Італія братиме у цьому процесі активну роль», - цитує міністра українське диппредставництво.

 

Гуеріні зазначив, що сучасними італійськими літаками посилено авіаційну базу НАТО в Румунії, яка розташована майже на кордоні з Україною. Крім того, на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні командування НАТО підготувало спеціальний план за участю італійських військовослужбовців, і якщо найближчим часом криза не завершиться, Італія готова направити відповідні додаткові сили у Східноєвропейський регіон.

 

При цьому Гуеріні зауважив, що ніхто не зацікавлений в ескалації ситуації, тож пріоритетом залишається конструктивний діалог.

 

«При цьому наголошую, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки», - підкреслив міністр оборони Італії.

 

Як повідомляла УМ, для посилення своєї політики оборони та стримування у Східній Європі НАТО оголосило про підвищення готовності та спрямовування додаткових сил - кораблів та літаків – у цей регіон.