Канада планує надати зброю Силам тероборони ЗСУ

12:18, 23.01.2022
Канада планує надати зброю Силам тероборони ЗСУ

Сили територіальної оборони ЗСУ потребують сучасного оснащення. (facebook.com/TerritorialDefenseForces)

Уряд Канади розглядає можливість постачання партії стрілецької зброї та військового спорядження до України на тлі загрози вторгнення Росії.

 

Йдеться про підтримку, яка допоможе в оснащенні нових Сил територіальної оборони ЗСУ.

 

Як передає Україна молода, про це повідомила канадська телекомпанія CBC з посиланням на джерела в уряді у неділю.

 

Зазначається, що у п’ятницю, 21 січня, коли канадський прем’єр Джастін Трюдо оголосив про пропозицію кредиту Україні обсягом до 120 млн канадських доларів, він також натякнув на додаткову військову допомогу Україні.

 

За словами двох поінформованих джерел, Канада розглядає для відправлення в Україну стрілецьку зброю, а також захисні жилети та захисні окуляри. Ці предмети повинні стати частиною пакету як "летального, так і нелетального спорядження".

 

Рішення щодо пакету допомоги ще не прийнято. Однак джерела повідомили, що оголошення очікується після віртуального засідання канадського уряду наступного тижня.

 

Водночас, чи планує Канада відправити додаткові військові сили, щоб допомогти із підготовкою загонів самооборони, поки невідомо. Наразі Канада є найбільшим західним постачальником військових інструкторів для підготовки військових в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», Велика Британія цього тижня відправила в Україну 30 військових і 2000 одиниць протитанкової зброї для укріплення оборони України у разі можливого нападу РФ.

 

Міноборони вирішило пришвидшити формування підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ – уже визначено 86% місць дислокації, у прикордонних областях сформовано 70% штату мирного часу.