Школи України переходять на дистанційне навчання з 24 січня

12:53, 23.01.2022
Школи України переходять на дистанційне навчання з 24 січня

З понеділка деякі області повернуться до дистанційного навчання

У низці областей школи із 24 січня працюватимуть онлайн. Це пов'язано з різким стрибком захворюваності на сезонні вірусні недуги і Covid-19.


Як інформує Україна молода, про це повідомляють ЗМІ.


Через зростання динаміки захворюваності місцева влада в регіонах ухвалила рішення про переведення школярів на онлайн-заняття. Такі заходи стосуватимуться не лише загальноосвітніх шкіл/гімназій/ліцеїв, а й шкіл позакласних уроків.


Ужгород : із 24 січня до 7 лютого школи Ужгорода переходять на дистанційне навчання. Це пов'язано зі зростанням захворюваності на гострі респіраторні захворювання та Covid-19. Двотижневий карантин з дистанційною формою навчання відноситься також до міських художніх та спортивних шкіл. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичайному режимі.


Львів: із 24 січня учні 5-11 класів через зростання захворювання на Covid перейдуть на дистанційну форму навчання. Вона триватиме протягом двох тижнів – до 7 лютого. Із понеділка також прийматиметься рішення щодо молодших класів. При цьому позашкільна школа із 24 січня також перейде на дистанційну форму.


Чернівецька область: із 24 січня до 7 лютого всі школи області переходять на дистанційне навчання. Таке рішення 20 січня ухвалила обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час свого засідання.


Суми: із 24 січня учні 5-11 класів й вихованці закладів позашкільної освіти переходять на дистанційне навчання. Рішення комісії діятиме протягом двох тижнів – до 4 лютого включно. У разі погіршення епідемічної ситуації – можливе позачергове проведення засідання комісії.


У декількох областях адміністрації шкіл ухвалили рішення про перехід на дистанційне навчання через регулярні повідомлення про мінування.


Миколаїв: чотири школи у місті перейшли на дистанційне навчання ще з 18 січня. Таке рішення ухвалили через регулярні повідомлення про мінування.


Черкаси: там департамент освіти та гуманітарної політики з 17 січня рекомендує всім школам міста вести навчання у дистанційному форматі. Це пов'язано з тим, що з 12 січня щодня надходять повідомлення про замінування закладів загальної середньої освіти міста, що ставить під загрозу збереження життя та здоров'я учасників навчального процесу.


Нагадаємо, учні п’ятих-одинадцятих класів шкіл Львівської та Тернопільської міських територіальних громад можуть перейти на дистанційну форму навчання. 


Як повідомляла УМ, через стрімке зростання захворюваності на коронавірус серед школярів,  у Києві відправили на онлайн-навчання майже тисячу класів у різних школах.