Віце-адмірал Шенбах пішов у відставку після скандальних заяв про Україну

09:45, 23.01.2022
Віце-адмірал Шенбах пішов у відставку після скандальних заяв про Україну

Голова ВМС Німеччини подав у відставку після скандальної заяви про Крим

Командувач ВМС Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах після скандальної заяви з приводу того,  що Україні не вдасться повернути тимчасово анексований Крим, висловивши при цьому захоплення президентом Росії, подав у відставку. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє DW із посиланням на міністерство оборони ФРН.


Таке рішення командувач Військово-Морськими силами ФРН військовий Кай-Ахім Шенбах прийняв сам після власної заяви про те, що Крим для України вже втрачений і нібито "ніколи не повернеться".


"Міноборони ФРН "ні в якому разі" не згідне зі словами німецького головкому ВМС, в тому числі про Крим",- повідомив представник відомства


Після скандалу, що вибухнув на просторах мережі, Шенбах поспішив дати пояснення своїм словам. 


"Мої заяви про політику безпеки в ток-шоу в аналітичному центрі в Індії висловлювали мою особисту думку на той момент. Вони ніяк не відповідають офіційній позиції Німеччини", - пояснив голова МВС Німеччини у своєму Twitter.


Заяву про відставку Шенбаха вже прийняли Міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт і генеральний інспектор Збройних сил Еберхард Цорн.


За інформацією видання, замість Шенбаха повинен бути призначений його наступник - контр-адмірал Ян Крістіан Каак, виконуючий обов'язки заступника командувача ВМС ФРН. 


Повідомляється, що в 2016 році він очолив сили операції "Аталанта" як командувача силами. Місія служить для боротьби з піратством і захисту поставок гуманітарної допомоги в Сомалі.


Як повідомляла УМ, Шенбах заявив, що Кримський півострів утрачений Україною і ніколи не повернеться до її складу.


У МЗС України назвали ці висловлювання категорично неприйнятними та зажадали їх публічного спростування.