Міста долають діабет: у метро Києва курсує просвітницький потяг

17:26, 23.01.2022
Міста долають діабет: у метро Києва курсує просвітницький потяг

Пасажир, увійшовши до вагону, зможе побачити та зрозуміти, від яких звичок йому слід відмовитись для покращення здоров’я. (www.novonordisk.ua)

Особливий потяг, у якому пасажири зможуть більше дізнатись про ризики цукрового діабету, курсуватиме у київському метро на «червоній лінії» до кінця січня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в пресрелізі одного з ініціаторів інформкампанії «Ново Нордіск Україна».

 

Пасажир, увійшовши всередину вагону, зможе побачити та зрозуміти, від яких звичок йому слід відмовитись для покращення здоров’я, і навпаки – які нові правила варто запровадити у своє життя.

 

Наприклад, правильно харчуватись, займатись фізичною активністю та регулярно перевіряти рівень цукру в крові – дії, які значно знижують ризики захворіти на цукровий діабет другого типу.

 

Вагони потягу метро поділені на два види: зі здоровими звичками, які попереджають розвиток цукрового діабету, та вагони нездорових звичок, які можуть призвести до розвитку захворювання.

 

 

Зазначається, що інформаційна рекламна кампанія стартувала в рамках міжнародної програми «Міста долають діабет».

 

«В Україні поширеність діабету і ускладнень, спричинених цим захворюванням, значно вища, ніж в інших європейських країнах. Наше завдання полягає у тому, аби вирішувати проблему поширення діабету комплексно: проводити освітні заходи серед населення, навчати їх здоровому способу життя, надавати усі можливості для якісної медичної діагностики та лікування»,- наголосив генеральний директор компанії «Ново Нордіск Україна» Владислав Мороз.

 

«Міста долають діабет» – програма державно-приватного партнерства, яка прагне зупинити поширення цукрового діабету.

 

В рамках програми «Міста долають діабет» у Києві заплановано кілька ключових напрямків:

 

• підвищення обізнаності населення міста Києва про фактори ризику діабету й ожиріння, необхідність вести здоровий спосіб життя: соціальна реклама у транспорті, інформаційні онлайн-ефіри, тематичні майстер-класи;

• популяризація щорічної регулярної діагностики стану здоров’я та організацію регулярної діагностики (скринінгів) на неінфекційні хвороби: Мобільні станції здоров’я, де безкоштовно тестуватимуть на діабет;

• побудова спільнот для зміцнення здоров'я громадян. Створення партнерських відносин з пацієнтськими організаціями, спільнотами лікарів та освітян;

 • інтеграція охорони здоров'я в усі політики міста для комплексного вирішення проблем, пов’язані з поширенням діабету та ожиріння в Києві.

 

Мета програми – привернути увагу до проблеми цукрового діабету, а також розповісти про профілактику та важливість вчасної діагностики цього захворювання.

 

За 7 років програма охопила 40 міст та понад 200 мільйонів людей у всьому світі.

 

Ініціаторами кампанії виступила компанія «Ново Нордіск Україна» у партнерстві з Київською міською державною адміністрацією та Посольством Королівства Данії в Україні.

 

Як раніше інформувала «УМ», у обласній клінічній лікарні імені І. Мечникова лікарі провели черговий медогляд і обстеження батьків та рідних загиблих героїв АТО/ООС у межах програми «Родинне коло».