Харків готовий дати відсіч потенційним загарбникам – Ігор Терехов

19:45, 21.01.2022
Харків готовий дати відсіч потенційним загарбникам – Ігор Терехов

Ігор Терехов під час зустрічі з харків'янами. (facebook.com/ihor.terekhov)

Міський голова Харкова Ігор Терехов запевняє, що місто готове дати "тверду відсіч потенційному загарбникові", а на його захист стануть не лише харків'яни, а й усі українці.

 

За його словами, "всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, є".

 

Як інформує Україна молода, про це пан Терехов написав у соцмережах у п’ятницю.

 

Мер міста не вказав причину такого посту і не згадав жодного політика, втім, очевидно, що тим самим він відреагував на останнє інтерв’ю президента Зеленського, де той говорив про намір Росії захопити Харків.

 

«Шановні харків'яни! Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто посягне захопити Харків, має розуміти – на захист свого улюбленого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці», - наголосив Ігор Терехов.

 

Мер Харкова додав, що розуміє, що "заклики зберігати спокій часто мають зворотний ефект", але заявив, що "підстав для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом".

 

"Все буде Харків і все буде Україна!", – підсумував пан Терехов.

 

При цьому, свій пост він написав російською мовою.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський в інтерв'ю The Washington Post висловив думку, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, і це буде початком великомасштабної війни.

 

Тоді як 19 січня президент Володимир Зеленський у відеозверненні закликав громадян України не панікувати і не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії.