Військові навчання по прикриттю морського узбережжя пройшли поблизу Одеси

11:44, 21.01.2022
Військові навчання по прикриттю морського узбережжя пройшли поблизу Одеси

Військові навчання по прикриттю ділянок морського узбережжя біля Одеси (Фото: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу)

Військові навчання біля  Одеси проводились по прикриттю ділянок морського узбережжя.

 

Як інформує УМ, про це 21 січня повідомила у Фейсбуці 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

 

"Учора одесити бачили на пляжах та вулицях міста бойову техніку та військовослужбовців нашої бригади на навчаннях. 19-20 січня 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу провела тактико-спеціальне навчання по прикриттю ділянки морського узбережжя", - ідеться у повідомленні.

 

20 січня о 5 ранку, бригада отримала сигнал і підрозділи вирушили по вихідним районам.

 

"Підрозділи бригади зайняли оборону десантно-доступних ділянок узбережжя від Коблево до Чорноморки, розмістивши бойову техніку та створивши систему вогню", - зазначили у бригаді.

 

Під час проведення навчання на території морського вокзалу бойову готовність перевіряли Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський та Командувач Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук.

 

"Метою занять було навчання командирів всіх рівнів та штабів в ланці бригада – батальйон з якісного планування дій з прикриття ділянки морського побережжя та удосконалити практичні навички командира та штабу бригади, командирів і штабів батальйонів у прийнятті рішення за обставинами, що склалися, управлінні підпорядкованими підрозділами під час виконання бойових завдань у реальних умовах", - наголосили в бригаді.

 

Підкреслюється, що у відведенні терміни бригада впоралася з поставленими завданнями та показала високі професійні якості по прикриттю ділянки морського узбережжя.

 

Нагадаємо, що 20 січня у Київській області на території аеропорту "Антонов" правоохоронці тренувались попереджати диверсії та теракти на об'єктах критичної інфраструктури.

 

Як повідомляла УМ, на загальновійськовому полігоні поблизу Житомира, відбувся заключний етап тактичного навчання з бойовою стрільбою та десантуванням підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.