Британські літаки здійснили п'ять рейсів за добу доставивши протитанкову зброю в Україну

11:13, 19.01.2022
Британські літаки здійснили п'ять рейсів за добу доставивши протитанкову зброю в Україну

Західні партнери не збираються залишати Україну сам на сам з російським агресором.

Упродовж минулої доби, 18 січня,  п’ять британських військово-транспортних літаків C-17a Globemaster III, кожен з яких здатний перевозити до 77,7 т вантажу, виконали польоти в Україну.

 

Як інформує УМ, про це повідомив «Інтерфакс».

 

Уточнюється, що з військово-повітряної бази Брайз Нортон в Англії до Києва здійснили польоти літаки з бортовими номерами RRR6891, RRR6890, RRR6888, RRR6887 і RRR6886.

 

Підкреслимо, що раніше міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що Україні поставлять протитанкове озброєння. Деталі він не уточнював, проте зазначив, що це не стратегічне озброєння, а зброя «для самооборони», яка може змусити росіян «зупинитися і задуматися, що вони роблять».

 

Також цікаво, що британські літаки обходили Німеччину, яка висловилася проти поставок зброї Україні. Маршрут британських літаків проходив над Данією і Польщею.

 

Нагадаємо, що міністр оборони Великобританії Бен Уоллес нещодавно повідомив про відправку в Україну першої партії британсько-Шведських протитанкових гранатометів NLAW. Ця зброя п’ятого покоління для бою в умовах міста.

 

Як повідомляла УМ, Україна найближчим часом отримає від Північноатлантичного альянсу багатоцільові вертольоти Мі-17. Їх перевезуть до Одеси із Мексики.