Митрополит Епіфаній захворів на коронавірус

19:23, 15.01.2022
Митрополит Епіфаній захворів на коронавірус

Предстоятель ПЦУ Епіфаній очолив Божественну літургію у Хмельницькому напередодні. (Фото ПЦУ)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримав підтвердження позитивного тесту на коронавірус .

 

Результати тестування стали відомі вдень у суботу, 15 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба Київської митрополії УПЦ (ПЦУ).

 

«Митрополит Епіфаній отримав підтвердження позитивного тесту на коронавірус. Минулого року Предстоятель ПЦУ пройшов повний курс вакцинації»,- йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що у зв’язку із захворюванням митрополит Епіфаній перебуватиме на самоізоляції та амбулаторному лікуванні, протягом наступного тижня не буде звершувати богослужінь та приймати відвідувачів.

 

“Просимо духовенство і вірних підносити молитви про швидке одужання предстоятеля Православної церкви України”, – сказано в повідомленні.

 

Зауважимо, що ще вчора, 14 січня, Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідував Хмельницький. У кафедральному Свято-Андрієвському соборі Хмельницької єпархії він очолював Божественну літургію з нагоди свята Обрізання Господнього та вшанування пам’яті святителя Василія Великого.

 

Як раніше інформувала «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній прогнозує, що більшість українців святкуватимуть Різдво Христове саме 25 грудня, а не 7 січня.

 

На його думку, станеться такий перехід вже упродовж ближчих 10 років, коли нова традиція замінить стару і люди звикнуть до цього.