В Одесі анонім сподівається на великі жертви у нібито замінованих ТРЦ

13:41, 12.01.2022
В Одесі анонім сподівається на великі жертви у нібито замінованих ТРЦ

У Одесі анонім повідомив поліцію про замінування усіх торговельних центрів

«Сподіваюся, помруть понад 500 людей», таке повідомлення надійшло до поліції Одеси. Мінер прислав лист на електронну пошту, вимагаючи, щоб поліціянти  опублікувати його. Наразі правоохоронці шукають вибухівку в усіх торгових центрах.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Одеси.

 

«До правоохоронців надійшло повідомлення про загрозу вибуху у будівлях торгових закладів у різних районах Одеси. З метою перевірки вказаної інформації на місця подій скеровані слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, спеціалісти-вибухотехніки та кінологи», – йдеться у повідомленні поліції. 

 

Чоловік наголосив на тому, що «припинить гру, якщо його лист опублікують ЗМІ». Він дав на все три години, інакше «всі вибухівки активізуються».

 

«Я звичайна людина, яка прагне рівноправ‘я у цій країні, але це неможливо без людських жертв. Я дуже сильно сподіваюся, що помруть 500+ людей, я ненавиджу цей світ», – йдеться у повідомленні. 

 

Що загрожує за псевдомінування:

 

В Україні передбачена кримінальна відповідальність за неправдиве повідомлення про замінування чи загрозу життям людей. Дорослі можуть поплатитися за такі жарти позбавленням волі. За витівки дітей платитимуть штраф батьки. Якщо ж хтось вирішить замінувати будівлю насправді, то за це передбачено до 6 років перебування за ґратами. Якщо такі дії призведуть до людських жертв, термін збільшать до 8 років.

 

Нагадаємо, із грудня Україну накрила хвиля масових повідомлень про фейкові замінування. Такі заяви надходять до правоохоронців майже в усіх областях.

 

Як повідомляла УМ, вчора правоохоронцям надійшло повідомлення про замінування усіх шкіл столиці.