«Євросолідарність» обурена арештом активів телеканалів «Прямий» і «5 канал»

08:12, 07.01.2022
«Євросолідарність» обурена арештом активів телеканалів «Прямий» і «5 канал»

Порошенко продав корпоративні права на телеканали "Прямий" та "5 канал" новому медіа-холдингу "Вільні медіа". (facebook.com/petroporoshenko)

Партія «Європейська солідарність» заявляє, що Печерський райсуд столиці незаконно арештував, як майно п’ятого президента Петра Порошенка ще й активи «5 каналу» та «Прямого», які йому вже не належать.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві партії «ЄС» після відповідного рішення суду, ухваленого 6 січня.

 

У партії Порошенка вважають, що це рішення суду є спробою «унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі».

 

«Прямий» та «5 канал» – це не останні телеканали, які намагається закрити Зеленський, що так хоче лише «теплої інформаційної ванни». Прикметно, що ще з листопада минулого року всім добре відомо: канали не належать Порошенку. Але це не заважає Офісу президента накладати на них арешт», – йдеться в заяві.

 

Партія розцінює рішення суду як «незаконне» та «неправосудне». У політичній силі також заявляють про конфлікт інтересів судді Печерського суду Віти Бортницької, науковим керівником якої під час захисту дисертації нібито був заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

 

У Офісі президента не коментували заяву опозиційної партії.

 

Нагадаємо, що Порошенко продав корпоративні права на телеканали "Прямий" та "5 канал" новому медіа-холдингу "Вільні медіа", який створили медійники цих каналів після підписання президентом Зеленським закону про олігархів.

 

Як повідомляла «УМ», 6 січня суд ухвалив рішення про арешт майна лідера партії «Європейська солідарність», народного депутата, пʼятого президента України Петра Порошенка.

 

Рішення ухвалили у справі про державну зраду та сприяння терористичним організаціям. Як згодом пояснили в Офісі генерального прокурора, воно стосується тільки майна, формальним власником якого є Порошенко.