Прийом заявок на пробне ЗНО-2022 стартував в Україні

10:10, 05.01.2022
Прийом заявок на пробне ЗНО-2022 стартував в Україні

Відсьогодні стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022 (facebook.com/zno.ukr.center)

Реєстрація на участь у пробному Зовнішньому незалежному оцінюванні-2022 стартує сьогодні, 5 січня. Усі охочі зможуть подати заявку  до 22 січня. Вартість участі складає близько 300 грн, саме тестування проходитиме 19 та 26 березня. 

 

Як інформує Україна молода, про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

 

«Вже завтра, 5 січня, розпочнеться реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Вона триватиме до 22 січня. Кожен охочий зможе зареєструватися на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти»,— йдеться у повідомленні.

 

Міністр радить взяти в ньому участь з декількох причин:

—попрактикуватися в заповненні бланків відповідей

—психологічно налаштуватися на проходження тестувань

—навчитися ефективно розподіляти час

 

Тариф складає в середньому 300 гривень, проте вартість відрізняється залежно від регіону. Для участі у пробному тестуванні потрібно зареєструватися на сайті УЦОЯС.

Пробна сесія відбудеться:

 

—19 березня — українська мова та українська література;

—26 березня — історія України, математика, математика (завдання рівня стандарту), біологія, географія, фізика, хімія, іноземні мови (англійська, іспанська, німецька та французька). 

 

 

В УЦОЯО наголосили, що у день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

 

Як повідомляла УМ, вартість участі в пробному зовнішньому оцінюванні в 2022 році складатиме 213-309 гривень в залежності від регіону.