Епіфаній очолив літургію в храмі святого Миколая Чудотворця на Подолі

11:30, 19.12.2021
Епіфаній очолив літургію в храмі святого Миколая Чудотворця на Подолі

Напередодні митрополит Епіфаній освятив храм Святого Миколая у селі Хотів на Київщині. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у день вшанування пам'яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

 

Літургія відбулася в храмі святого Миколая Чудотворця (Миколи Притиска), що на Подолі у неділю, 19 грудня, вранці.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на трансляцію літургії.

 

«Добрі діла, справи милосердя і благодійності мають свою основу в істинній вірі, нею живляться, нею спонукаються та, у свою чергу, її засвідчують. Святитель Миколай тому і називається найперше зразком, правилом, каноном віри, що його життя є еталоном, прикладом, з яким ми можемо звіряти наше життя, щоби зрозуміти, чи справді воно є таким, яким має бути життя християн», - зауважив митрополит Епіфаній.

 

І процитував Євангеліє від Матфія (Мф. 5: 16): «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» .

 

Святий Миколай є одним з найшанованіших святих християнської церкви, його назівають чудотворцем, захисником дітей та покровителем мандрівників.

 

Саме 19 грудня українці традиційно дарують малечі гостинці – так звані "миколайчики".

 

Існує давня прикмета, що в День святого Миколая не можна нічого робити для себе, а тільки для нужденних. Вважається, що якщо цього дня не подбати про бідних або сиріт, то сім років доведеться зазнавати збитків.

 

 

Нагадаємо, Предстоятель ПЦУ Епіфаній звернувся до батьків з п'ятьма порадами до Дня Святого Миколая.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні свята Миколая у Києві на Софійській площі відбулася урочиста церемонія запалення вогнів головної ялинки країни.