Росія нарощує сили, обмеживши судноплавство в Азовському морі

16:25, 10.12.2021
Росія нарощує сили, обмеживши судноплавство в Азовському морі

Росія на 70% перекрила судноплавство в Азові й анонсувала артилерійські стрільбища

Російський  військовий флот перекрив судноплавство на 70% акваторії Азовського моря, анонсувавши проведення артилерійських стрільб в районах поблизу Маріуполя, Бердянська та Генічеська. 

 

Такі дії є відкритою провокацією.

 

Як інформує Україна молода, про це на сторінках Фейсбуку повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗСУ.

 

«РФ продовжує провокативні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРИПи) про обмеження судноплавства у визначених районах, начебто, у зв’язку з проведенням артилерійських стрільб в районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ»,—йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі. Оголошення навігаційних попереджень Російською Федерацією в Азовському морі у безпосередній близькості до пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є відкритою провокацією.

 

У пресслужбі також підкреслили, що подібні дії агресора вкотре демонструють намагання РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє “озеро”.

 

Як повідомляла УМ, Федеральна служба безпеки Росії заявила, що українське судно  “Донбас” рухається у напрямку до Керченської протоки. Проте у пресслужбі ООС подібні заяви назвали фейковими, оскільки судно ВМС ЗСУ "Донбас" виконує завдання у своїх територіальних водах і не заходило "у чутливі зони", а тепер повертається на базу.