Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати

14:03, 07.12.2021
Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати

У Києві розпочалися протиаварійні роботи в костелі Святого Миколая (Фото з відкритих джерел)

У костелі Святого Миколая, який постраждав від пожежі, стартували протиаварійні роботи. Роботи проведе Укрспецреставрація, їх планується завершити до лютого 2022 року.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив голова Мінкульту Олександр Ткаченко у своєму Телеграм-каналі.

 

"Нарешті можу повідомити, що протиаварійні роботи в костелі Святого Миколая виконає ТОВ "Укрспецреставрація". Бюрократичні процедури, на жаль, змістили дату початку робіт. Але тепер переговорна процедура позаду, тож Національний будинок органної та камерної музики уклав договір з підрядником. "Укрспецреставрація" одразу приступає до виконання робіт", - написав Ткаченко.

 

Зокрема, за його інформацією, буде виконано: укріплення віконних конструкцій; ремонт підлоги; ремонт системи опалення, системи електропостачання та освітлення, системи пожежогасіння; встановлення захисних сіток та демонтаж навісних аварійних елементів.

 

"Орієнтуємось, що тривалість робіт – грудень 2021 – січень 2022 року", - додав Ткаченко.

 

Він нагадав, що оціночна вартість ліквідації наслідків пожежі складає 19,5 млн грн.

 

"Фінансування відбуватиметься за рахунок зібраних благодійних коштів на порятунок костелу, так само як за донорські кошти сплачувалось проведення обстеження після пожежі та експертиза проектно-кошторисної документації", - зазначив міністр.

 

Ткаченко зазначив, що за католицьким календарем сьогодні День Святого Миколая, покровителя костелу.

 

"Вірю, що до 1 червня 2022 року, дати передачі костелу в користування парафії Св. Миколая, ми завершимо не тільки протиаварійні, а й реставраційні роботи", - написав далі міністр.

 

Як повідомляла УМ, молода київська художниця Олександра Федорук привертає своїми роботами увагу до занедбаних будівель.