У Києві презентували збірку Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода. Поеми, балади, цикли»

19:11, 05.12.2021
У Києві презентували збірку Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода. Поеми, балади, цикли»

Збірка «Сковорода. Поеми, балади, цикли» авторства Наталії Дзюбенко-Мейс. (Фото КМДА)

Департамент суспільних комунікацій КМДА презентував збірку «Сковорода. Поеми, балади, цикли» авторства Наталії Дзюбенко-Мейс.

 

Презентація відбувалась з нагоди 299-річчя від дня народження українського філософа та поета Григорія Сковороди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

 

До видання увійшли поеми та балади на історичну тематику. Центральне місце у збірці займає поема, присвячена життєвому шляху та інтелектуальній спадщині Григорія Сковороди.

 

Збірка стала черговою книгою, яка вийшла друком за підтримки міста.

 

«Київська міська влада однозначно висловлює свою позицію щодо підтримки видань київських авторів. На сьогодні вже надруковано 258 видань у кількості майже 200 тисяч примірників, які були передані до 139 публічних бібліотек Києва», - повідомив директор Департаменту Роман Лелюк.

 

 

Також він розповів,що цього року була прийнята нова програма розвитку інформаційно-комунікативної сфери Києва, де окремим рядком є книговидання.

 

«Тому протягом трьох наступних років ця тенденція збережеться, і ми продовжимо друкувати книги творчих киян. Наступного року ми відзначатимемо 300 років від дня народження Григорія Савича. Тож обов’язково проведемо тематичні заходи, присвячені особистості українського філософа, який був найбільшим дослідником української національної ідентичності», – пообіцяв Лелюк.

 

Збірка вийшла друком у рамках підтримки видання творів київських авторів, яку щорічно здійснює Департамент. Загалом надруковано 300 примірників книги, які будуть безкоштовно передані до публічних бібліотек Києва.

 

Як повідомляла «УМ», мурал українського поета та філософа Григорія Сковороди створила  художниця Анастасія Худякова у Харкові.

 

 Нагадаємо, через рік, до 300-ліття Григорія Сковороди, у центрі Харкова з’явиться «Філософський сквер» з амфітеатром для світоглядних дискусій.