Ксенія Байло виборола золото на чемпіонаті світу зі стрибків у воду

16:05, 05.12.2021
Ксенія Байло виборола золото на чемпіонаті світу зі стрибків у воду

Ксенія Байло пішла до кінця і перемогла росіянку в боротьбі за золоту медаль. (Фото: Федерація України зі стрибків в воду)

16-річна українка Ксенія Байло виборола золото та стала чемпіонкою світу серед юніорів зі стрибків у воду.

 

Спортсменка виборола першість у стрибках з вишки у віковій групі «В».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Федерація України зі стрибків у воду в неділю.

 

Зауважимо , що українська спортсменка Ксенія Байло вдруге потрапила до фіналу з переможним  результатом (напередодні вона здобула бронзу), але вечірня частина видалася досить нервовою для дівчат вікової групи «В».

 

Головною конкуренткою українки була росіянка Ульяна Манаєнкова, яка у підсумку стала срібною призеркою, тоді як українка останнім стрибком продемонструвала найкращий результат у кваліфікації.

 

Перші три стрибки росіянки журі оцінили вище від показників українки. Відставання Байло від Манаєнкової було мінімальним, а складність останнього стрибка українки була вищою.

 

«Ранком було набагато легше стрибати, – ділиться своїми враженнями Ксенія. – Перед першим стрибком у фіналі було присутнє хвилювання. Хоча відчувала я себе дуже добре, самопочуття було чудове, але щось було не так, а що, не зрозуміло, сама досі не розумію.

 

Але я не хотіла відпускати свою медаль зовсім, йшла до кінця і дійшла. Підготовка була пророблена колосальна, тренування, збір в Туреччині серйозний і ось плоди нашої роботи. Перед змаганнями я сподівалася, що виграю, але медаль на себе не надягала. Хочу подякувати нашому президенту Федерації України зі стрибків у воду Ігорю Лисову, своїм тренерам, батькам, друзям, всім, хто допомагав мені».

 

 

Це вже друга нагорода на поточній першості планети для українки, раніше вона здобула бронзу у стрибках із метрового трампліну.

 

Нагадаємо, що Чепіонат світу відбувається у столичному Центрі спорту «Ліко».

 

Як інформувала «УМ», українці вибороли перші «золоті» й «бронзові» медалі на юніорському чемпіонаті світу зі стрибків у воду