День волонтера: Зеленський дякує причетним за людяність

15:39, 05.12.2021
День волонтера: Зеленський дякує причетним за людяність

Зеленськй подякував волонтерам за гуманність, невтомну щоденну роботу та людяність. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський привітав волонтерів і побажав їм міцного здоров'я, миру та благополуччя з нагоди Міжнародного дня волонтерів, який відзначається у неділю, 5 листопада.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у вітанні глави держави, оприлюдненому на сайті Офісу президента. 

 

"Сприяння українській армії, підтримка лікарів, допомога дітям, які залишилися без батьківського піклування, громадянам, які постраждали внаслідок російської агресії на сході нашої країни, і багато інших милосердних справ реалізуються завдяки активності та самовідданості українських волонтерів", – зазначив президент.

 

За його словами, багато хто приєднався до волонтерського руху за останні роки, а потім систематизував свою діяльність, створив благодійні фонди і навіть став частиною світової волонтерської спільноти.

 

"Впроваджуючи десятки проектів і витрачаючи майже весь свій вільний час на те, щоб комусь допомогти, ви не чекаєте прибутку, визнання чи посади. Найкраща винагорода для волонтера – врятовані життя та долі людей", – наголосив Зеленський.

 

І зазначив, що в цей дуже складний час саме активна громадянська позиція волонтерів, невичерпна енергія та вміння спрямовувати її на допомогу, небайдужість до чужого горя та важка повсякденна праця дають віру та впевненість у нашу перемогу та світле майбутнє держави.

 

Він подякував волонтерам за гуманність, невтомну щоденну роботу та людяність та побажав міцного здоров'я, миру та благополуччя.

 

Нагадаємо, волонтери мають найбільшу довіру в Україні. Вони суттєво випереджають армію та церкву.

 

З нагоди свята у Рівному волонтерів привітало керівництво ОК "Північ".

 

Як повідомляла «УМ», командир 1-ї штурмової роти ДУК «Правий сектор» Дмитро Коцюбайло, відомий під позивним «Да Вінчі», нагороджений званням  Героя України та орденом «Золота зірка» 1 грудня.