У Конотопі урочисто зустріли на ротацію бригаду Виговського, фото

07:43, 04.12.2021
У Конотопі урочисто зустріли на ротацію бригаду Виговського, фото

З нагоди повернення бійців на ротацію біля оновленого Пантеону національної слави Конотопа відбулися урочистості. (Фото 58-ї ОМБр ім. гетьмана Івана Виговського)

Хлібом-сіллю, військовим оркестром, нагородами та подарунками зустріли в Конотопі  на Сумщині вояків 58 окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського, або як її найчастіше називають – бригаду Виговського.

 

Вояки упродовж дев’яти місяців виконували свій військовий обов’язок  у районі проведення Операції об'єднаних сил. 

 

«Ми повернулися додому задля безпеки рідного міста. Ми відновимо сили та продовжимо свою тяжку працю на Східному фронті для того, щоб наші рідні не знали, що таке війна», - наголошують у бригаді.

 

Як інформує Україна молода, з нагоди повернення бійців на ротацію біля оновленого Пантеону національної слави Конотопа відбулися урочистості.

 

Цей величний об'єкт, створений місцевими благодійниками і волонтерами, вже став серцем Конотопа. (Про його створення ми розповімо в окремому репортажі).  

 

 

Віддати шану бійцям, що охороняли спокій рідного міста й усієї держави на Сході, прийшли військове  командування, особовий склад бригади, представники місцевої влади та органів самоврядування, меценати, волонтери, родичі й близькі військовослужбовців та полеглих воїнів, небайдужі громадяни міста.

 

 

Командувач військ оперативного командування «Північ» генерал- майор Віктор Ніколюк привітав бійців та їхні родини з поверненням.

 

Водночас він нагадав, що під час несення служби на Сході 58-ма бригада втрачала своїх бійців та закликав вшанувати їхню пам’ять, а також пам’ять усіх загиблих за свободу і незалежність України хвилиною мовчання.

 

 

Командир 58 ОМБР ім. гетьмана Івана Виговського полковник Дмитро Кащенко не без гордості говорив про своїх підлеглих, які з честю виконували свій військовий обов’язок.

 

«Я дякую і вклоняюся кожному з вас, а також  вашим родинам за те, що вони весь цей час підтримували вас, - зазначив він. - Ми повинні пам’ятати, що в нас наразі йде війна з країною-агресором Росією. І навіть тут ми не повинні розслаблятися – маємо бути увесь час на сторожі».

 

За відмінну службу з рук своїх командирів військові бригади Виговського отримали нагороди та цінні подарунки.

 

 

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, військовий священник отець Павло Кузь подякував бійцям за службу, а всім  небайдужим – за щиру молитву про те, щоб воїни повернулися до своїх домівок живими і здоровими.

 

Також він вручив церковні нагороди військовим, а потім окропив  присутніх вояків святою водою – щоб, як співається в відомій пісні, «кулі минали».

 

 

Водночас слова подяки та нагороди з нагоди майбутнього Дня волонтера (5 грудня) отримали місцеві доброчинці, які багато допомагають військовим свого міста:

 

почесний житель Конотопа, меценат Євген Сур, голова парафіяльної громади собору Різдва Пресвятої Богородиці Любов Лисенко, підприємець Сергій Чижик, конотопська благодійна організація «Світанок», громадська організація «Я волонтер» в особі Тетяни Радько, міжнародний благодійний фонд «Крила надії» та волонтерський клуб «Бджілка». 

 

                                                                          Меценат Євген Сур.

 

«Сила кожної держави – в її армії , - наголосив на урочистостях Євген Сур. - Але сила армії багатократно зростає, коли позаду неї стоїть консолідоване суспільство, яке в будь-який момент готове в єдиному пориві її підтримати. Я вірю в вас, мої земляки. І велика подяка всім воїнам, які несуть сьогодні нелегку службу там, де сьогодні найважче».

 

Закінчилися урочистості парадом за участю військової техніки, що є на озброєнні 58-ї ОМБР.