Великобританія ввела санкції проти Білорусії

09:23, 03.12.2021
Великобританія ввела санкції проти Білорусії

Британія приєдналася до санкцій проти Білорусії.

У координації з ЄС, США та Канадою ​​ Велика Британія запровадила новий пакет санкцій у відповідь на нехтування міжнародним правом режимом Лукашенка.

 

Як інформує УМ, про це свідчить офіційне повідомлення британського уряду.

 

Зокрема, Британія ввела санкції проти "Беларуськалію", одного з найбільших у світі виробників калійних добрив. Це підприємство уряд називає основним джерелом доходів та іноземної валюти для режиму Лукашенка.

 

Крім того, Британія ввела санкції у вигляді замороження активів і заборони на поїздки проти восьми білорусів відповідальних за репресії та порушення прав людини.

 

У рішенні сказано, що санкції введені проти 5 пропагандистів, які відігравали ключову роль у поширенні дезінформації в Білорусі, високопоставленого білоруського чиновника, відповідального за утиски громадянського суспільства та демократичної опозиції в країні, а також судді і помічника прокурора, відповідальних за численні політично вмотивовані рішення проти журналістів.

 

"Ці санкції, як і раніше, націлені на важливі джерела доходів режиму Лукашенка і накладають серйозні обмеження на тих, хто відповідає за деякі з найжахливіших антидемократичних дій у Білорусі", - прокоментувала міністр закордонних справ Ліз Трасс.

 

Як повідомляла УМ, 2 грудня Сполучені Штати, Європейський Союз, Велика Британія та Канада ввели санкції проти людей і організації з Білорусі.

 

У спільній заяві вони зазначили, що санкції є відповіддю на "триваючі напади на права людини та основні свободи в Білорусі, нехтування міжнародними нормами та неодноразові акти репресій".

 

Режим Лукашенка звинувачують у тому, що він звозить мігрантів до Білорусі і заохочує або примушує їх перетинати кордон з Польщею, Литвою та Латвією для подальших подорожей до ЄС.