У Держдепі стурбовані сплеском антиукраїнської пропаганди в соцмережах

11:18, 02.12.2021
У Держдепі стурбовані сплеском антиукраїнської пропаганди в соцмережах

Подібна ситуація з контрпоропагадою проти України була й перед окупацією Криму

Ентоні Блінкен, держсекретар США, заявив, що західні партнери спостерігають аномальний сплеск антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах — на рівні початку 2014 року.

 

Як інформує УМ, про це він заявив під час пресконференції.

 

«Осанніми тижнями ми спостерігаємо масивний — більш ніж десятикратний — сплеск активності в соціальних мережах, що просуває антиукраїнську пропаганду. Він наближається до рівнів, які востаннє спостерігалися напередодні вторгнення Росії до України у 2014 році», — сказав Блінкен.

 

Держсекретар США заявив, що Захід занепокоєний планами Росії дестабілізувати Україну зсередини, а також загрозою широкомасштабної військової операції.

 

«Ми вже бачили цей сценарій раніше — у 2014 році, коли Росія востаннє вторглася до України. Тоді, як і зараз, значно збільшили чисельність збройних сил біля кордону. Тоді, як і зараз, вони посилили дезінформацію, щоб подати Україну агресором і виправдати заздалегідь сплановані воєнні дії. Ми знову бачили цю тактику протягом останніх 24 годин», — підкреслив Блінкен.

 

Додамо, що про підготовку військ Росії до вторгнення в Україну писали The Washington Post, Bloomberg, Politico та інші ЗМІ. Скупчення військ підтвердили в Пентагоні. Країни Євросоюзу та США попередили Росію про наслідки, а в НАТО заявили, що уважно стежать за ситуацією.

 

У Кремлі заявили, що Захід може вдатися до провокацій, щоб виправдати свої заяви, а саму ситуацію назвали нагнітанням істерики.

 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов допускає, що президент Росії Володимир Путін може вдатися до вторгнення на південь і схід України. Наразі біля кордонів сконцентровано понад 92 тисячі російських військових. За словами Буданова, імовірна атака починатиметься з авіаударів, артилерійських і бронетанкових ударів з висадкою десанту в Одесі та Маріуполі, а також меншим вторгненням через територію Білорусі.

 

22 листопада повідомлялося, що розвідка США поділилася з європейськими союзниками даними та картами про сценарії можливого вторгнення. Планується широкомасштабний швидкий наступ на трьох напрямках.

 

Як повідомляла УМ, Держдеп США оприлюднив список запрошених країн на віртуальний саміт за демократію, ініційований президентом Джо Байденом.