Зеленський копіює Путіна і Лукашенка - Андрій Ілларіонов

17:42, 28.11.2021
Зеленський копіює Путіна і Лукашенка - Андрій Ілларіонов

Експерт Ілларіонов розкритикував заяву Зеленського про державний переворот. (Коллаж: news.u24.ua)

Ексрадник Путіна і російський економіст Андрій Ілларіонов назвав заяву президента Володимира Зеленського про підготовку в Україні держперевороту плагіатом дій Володимира Путіна та Олександра Лукашенка.

 

Як інформує Україна молода, про цеІлларіонов розповів в ефірі програми «Україна з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі «Україна 24».

 

«Плагіат - це запозичення в інших. Згадую 2003 рік у Росії, коли нам теж розповідав Володимир Путін про те, що Михайло Ходорковський готує державний переворот. За цим були відповідні кроки - арешт Ходорковського, арешт інших співробітників ЮКОСу, розгром ЮКОСу», - зазначив він.

 

І додав: «Ми все це добре пам'ятаємо. А цього року у квітні Олександр Лукашенко заявляв про те, що запобігли державному перевороту, організованому, у якому брали участь цілий білоруський блогер та цілий білоруський адвокат. Вони також були заарештовані ФСБ і відправлені до Білорусі».

 

На його думку, заява президента України – «це повне копіювання того, що зробили перед цим Путін та Лукашенко».

 

«Мене хвилює питання - а наступні кроки Володимир Зеленський зробить такі самі, як зробили Путін і Лукашенко? Це ще одне підтвердження того напряму, який навіщось взяв президент України, з якими, здається, він стверджував, що має зовсім інші стосунки», - наголосив він.

 

Також Ілларіоновзаявив, що Зеленський повинен підкріпити заяву з приводу перевороту, що готується, рішучими діями, інакше його запідозрять в обмані.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що отримав інформацію про можливу підготовку державного перевороту в Україні. За його словами, Росія нібито «втягує»до підготовки перевороту бізнесмена Ріната Ахметова.

 

«Ми отримали інформацію, що першого числа в нашій державі буде державний переворот. 1-2 грудня… Це не тільки агентурна інформація, а і звукова, де представники з України, скажімо так, з представниками Росії, скажімо так, обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні. Що буде залучено мільярд доларів тощо», - заявив Зеленський.

 

Також президент зазначив: «Я вважаю, що це підстава, образа для Ахметова, його втягують у війну проти держави Україна».

 

Бізнесмен Рінат Ахметов спростував звинувачення президента: «Інформація, оприлюднена Володимиром Зеленським про те, що мене нібито втягують в якийсь державний переворот, є суцільною брехнею. Мене обурює поширення цієї брехні, незалежно від того, якими мотивами керується президент».

 

Бізнесмен стверджує, що йогопозиція була і буде однозначною – незалежна демократична й цілісна Україна з Кримом та «його рідним Донбасом».

 

Як повідомляла «УМ», колишній начальник Главку МВС у Полтавській області Едуард Федосов, якого журналіст медіапроєкту Buzzfeed News вказав як одного з ймовірних організаторів державного перевороту в Україні, категорично заперечує свою причетність до якихось протиправних дій.