У Полтаві закриють відділення паліативної допомоги і звільнять медиків

13:15, 28.11.2021
У Полтаві закриють відділення паліативної допомоги і звільнять медиків

До закладу госпіталізують пацієнтів з клінічними проявами ВІЛ-інфекції за направленням з лікарень Полтавщини. (facebook.com/oleg.khardin)

Полтавці, інфіковані на ВІЛ/СНІД невдовзі можуть опинитися на вулиці, оскільки через фінансові збитки закриють єдине стаціонарне відділення в місті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили  на своїх фейсбук-сторінках депутати Полтавської обласної ради Ольга Величко та Олег Хардін. 

 

Зокрема, депутат Хардін зазначив, що колектив відділення паліативної допомоги звернувся до нього  з проханням допомогти скасувати рішення про ліквідацію закладу.

 

У зверненні працівників йдеться про те, що 22 жовтня персонал відділення паліативної допомоги отримав наказ, згідно з яким мають звільнити 26 медичних працівників, а структурний підрозділ ліквідувати з 30 грудня.

 

Таке рішення, за словами працівників, ухвалили без попереднього обговорення та зборів трудового колективу. 

 

Раніше це відділення було інфекційним стаціонаром з палатою інтенсивної терапії для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів. Навесні цьогоріч його переформатували у відділення паліативної допомоги.

 

 

До закладу госпіталізують пацієнтів з клінічними проявами ВІЛ-інфекції за направленням з лікарень Полтавщини або ВІЛ-інфікованих з диспансерної групи Обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД. У відділенні такі пацієнти можуть отримати лікування та паліативну допопомогу, спрямовану на полегшення симптомів невиліковної хвороби та покращення якості життя.

 

Щороку у відділенні отримували допомогу понад 200 хворих, однак в часи пандемії кількість пацієнтів зменшилася майже вдвічі.

 

Наразі медичні заклади на Полтавщині готуються укладати договори з Національною службою здоров'я, щоб отримати фінансування у наступному році. 

 

Як повідомляла УМ, полтавський кисень розвозять по лікарнях усієї України.