Річ у тім: українські зірки приєдналися до кампанії проти насильства, фото

08:28, 27.11.2021
Річ у тім: українські зірки приєдналися до кампанії проти насильства, фото

Злата Огнєвіч у проєкті "Річ у тім". (richutim2021.rozirvykolo.org)

Українські зірки культури, спорту, науки приєдналися до інформаційної кампанії проти  домашнього насильства насилля «Річ у тім», яка вже вдруге ініційована МВС України.

 

Її присвячено Всесвітній акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це організатори та партнери акції заявили на сторінках у соціальних мережах та на офіційному сайті.

 

Зазначається, що у кампанії «Річ у тім» у цьому році взяли участь 16 відомих особистостей.

 

 

Серед них — актори, ведучі, музиканти, вчені, спортсмени:

 

Оля Цибульська, Ахтем Сеїтаблаєв, Ірма Вітовська, Марія Єфросініна, Дмитро Шуров, Тоня Матвієнко, Злата Огнєвіч, Сергій Кривцов та інші.

 

 

Вони озвучили 16 історій, що позичені зі справжніх поліцейських протоколів. В фокусі кожної з них — річ, що стала знаряддям насильства або асоціюється з ним, адже насильство буває фізичним, психологічним, економічним, сексуальним.

 

За голосами знаменитостей проступають голоси жертв. В них — відвертість, страждання, біль. Річ у тім, що про домашнє насильство треба говорити вголос.

 

«Не терпіть насильство — звертайтеся по допомогу!» - закликають організатори акції. Також нагадують про номер постійної гарячої лінії проти насильства: 15-47.

 

Незмінними партнерами акції залишились МВС України, Національна поліція, МСП України, Офіс віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, фонд ООН «UNFPA» та інформаційна кампанія «Розірви коло».

 

 

«Річ у тім» - це виставка, яка присвячена проблемі домашнього насильства у будь-якому його прояві. Мета цього проєкту – вкотре привернути увагу населення до такого жахливого явища як насильство.

 

Ця проблема часто залишається за зачиненими дверима. Її замовчують. Від неї відводять очі і не помічають.

 

«Десятки тисяч людей в Україні стикаються із домашнім насильством щороку, а під час вимушеного передування вдома через пандемію #COVID19 їх стало значно більше. Річ у тім, що ми маємо їх почути», - говорять ініціатори акції.

 

Виставка проєкту «Річ у тім» буде триватиме до 10 грудня у Києві в ТРЦ «Гулівер».

 

Як раніше повідомляла «Україна молода», в Україні почала діяти мобільна платформа для протидії домашньому насильству.