Ювілей Єрмака: гостей до резиденції «Синьогора» доставляли гелікоптерами ДСНС, відео

22:06, 24.11.2021
Ювілей Єрмака: гостей до резиденції «Синьогора» доставляли гелікоптерами ДСНС, відео

У державній резиденції президента України «Синьогора» Андрій Єрмак відсвяткував 50-річчя 21 листопада. (Коллаж УП)

Глава офісу президента Андрій Єрмак відсвяткував свій «золотий» ювілей у компанії глави держави Володимира Зеленського та окремих посадовців на території державної резиденції «Синьогора» у Карпатах.

 

Гостей ювіляра доставляли на державну дачу за рахунок платників податків – гелікоптерами Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у журналістському розслідуванні «Української правди» у середу.

 

Зокрема, за даними джерел видання у політичних колах, Зеленський і Єрмак ще у п'ятницю, 19 листопада вдень, залишили Банкову до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати.

 

Саме там, у державній резиденції президента України «Синьогора» у неділю, 21 листопада, Андрій Єрмак вирішив відсвяткувати своє 50-річчя.

 

Згідно з даними публічних онлайн радарів, президентський борт із Києва не вилітав, на відміну від самого президента.

 

Натомість за допомогою онлайн радару вдалося встановити, що у п'ятницю вранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер який має стосунок до групи "Приват" Ігоря Коломойського.

 

Борт майже одразу повернувся до Києва. Чи був президент Зеленський або керівник його офісу Єрмак на борту наразі не вдалося ані підтвердити, ані спростувати.

 

«Згодом розслідувачі знайшли докази, що 21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10-ї ранку Зеленський і Єрмак, які були на Івано-Франківщині, з'являються на Інститутській у Києві, о 12-й президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині і за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську», - йдеться у розслідуванні.

 

Зазначається, що серед гостей на святі були скандально відомий заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 

Журналісти надіслали запити з одним питанням:  «На яких підставах авіацію спеціального призначення було задіяно для святкування дня народження Андрія Єрмака?».

 

І зауважують, що про те, скільки державному бюджету коштувало чотириденне святкування у державній резиденції, перельоти на гелікоптері на відстань у 700 кілометрів, закриття готелю на час святкування, транспортування співробітників управління державної охорони та співробітників державного управління справами після цього розслідування президент Зеленський має розповісти вже суспільству особисто.

 

«Гелікоптер ДСНС здійснив посадку в аеропорту Бориспіль майже о четвертій годині дня. Таким чином президент і керівник його офісу могли дістатися на роботу на Банкову близько п'ятої години вечора. А це означає що Зеленський під час такої гострої внутрішньої і зовнішньої ситуації літав у гори на дачу на чотири дні», - констатують автори розслідування.

 

 

Як повідомляла "УМ", 21 листопала активісти на Майдані оголосили свою вимогу — звільнити голову офісу президента Андрія Єрмака. Інакше через 10 днів пообіцяли розпочати безстрокову акцію з вимогою імпічменту президенту Володимиру Зеленському.