У РФ розбився вантажний літак із українцями на борту, фото

17:21, 03.11.2021
У РФ розбився вантажний літак із українцями на борту, фото

На місці авіатрощі. (Фото: МНС РФ)

Вантажний літак Ан-12,  який належав білоруській авіакомпанії «Гродно», в середу 3 листопада, зазнав катастрофи, здійснюючи посадку в російському місті Іркутську.

 

Як інформує УМ, про це 3 листопада повідомляє Telegram-канал SHOT.  

 

На борту було 7 осіб, серед них - двоє українців.

 

Борт летів із Якутська, повертаючись в аеропорт базування після перевезення продуктів та господарських товарів на Чукотку. На висоті 240 метрів екіпаж запросив у диспетчера відхід на друге коло, після чого його мітка на радарі зникла.

 

 

Як виявилося, літак не долетів до аеродрому та упав біля села Пивовариха під Іркутськом, за 4 кілометри від злітно-посадкової смуги. Падіння літака спричинило пожежу, яку ліквідовували рятувальники МНС.

 

На борту літака перебувало семеро людей — п'ятеро членів екіпажу та двоє осіб, які супроводжували вантаж. Ймовірно, всі вони загинули.

 

Серед членів екіпажу було двоє українців - 50-річний другий пілот Олег Щучка та 60-річний Олександр Чупрієнко. В авіакатастрофі також загинули троє громадян Білорусі та двоє росіян.

 

 

За фактом катастрофи порушено кримінальну справу. Її причиною могли стати неправильні дії екіпажу в поганих погодних умовах. Посадку ускладнювали сильні вітер та хуртовина.

 

Нагадаємо раніше вантажний літак Ан-26 розбився біля столиці Південного Судану Джуби. За попередніми даними, в катастрофі загинули п'ятеро людей, зокрема двоє росіян.

 

Як повідомляла УМ, двомоторний літак L-410 зазнав катастрофи і впав у Приволзькому федеральному окрузі Росії, в Мензелінському районі на сході республіки Татарстан у неділю, 31 жовтня. Щонайменше 16 людей загинуло.