Судимий юнак-мажор Микола Харківський скоїв смертельну ДТП у Харкові

17:49, 27.10.2021
Судимий юнак-мажор Микола Харківський скоїв смертельну ДТП у Харкові

Мажор Микола Хакрівський після аварії шукав телефон серед уламків і посилав поліцію. (Скріншот відео з соцмереж)

Виявляється 16-річний хлопець Микола Харківський, який скоїв смертельну ДТП на іномарці Infiniti у Харкові у вівторок ввечері, вже має умовну судимість за стрілянину в супермаркеті.

 

На момент аварії, в якій загинув 58-річний водій Шевроле, а троє пасажирів Infiniti  – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина із важкими травмами були госпіталізовані, юний водій перебував на випробувальному терміні.

 

У такому юному віці син заможних батьків не мав права кермувати автівкою і поліція вже зупиняла його за подібні порушення, відповідні матеріали наразі ще не розглянуті судом. Але у соцмережах мажор регулярно викладав відео, як він ганяє на великій швидкості по Харкову.

 

Як інформує Україна молода, про кримінальне минуле винуватця трагедії розповів начальник відділу слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Олександр Умніков на брифінгу в середу.

 

 

Наразі нахабний підліток (який за словами свідків ДТП, відверто посилав поліцію на х.. і казав, що його «відмажуть» і він житиме за кордоном) затриманий правоохоронцями.

 

Вже у четвер суд має обрати 16-річному водієві автомобіля Infiniti запобіжний захід.

 

«Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, на цьому наполягатимуть і слідство, і прокуратура. Це питання вирішуватиметься завтра», - сказав пан Умніков, не називаючи прізвище мажора.

 

За його словами, у липні Червонозаводський райсуд Харкова визнав підлітка винним у навмисному завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості та засудив до відбування покарання умовно.

 

«Тобто людина перебуває під умовним терміном покарання. У цей час він не має права вчиняти жодних кримінальних правопорушень. Водночас, людина пішла на грубе порушення, що призвело до такої жахливої ​​аварії», - наголосивначальникслідчогоуправління.

 

Цікаво, що у вироку Червонозаводського райсуду Харкова від 5 липня 2021 року, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, зазначено, що підліток був визнаний винним у стрільбі з пневматичної зброї в супермаркеті "Таврія В" у листопаді 2019 року, в результаті він наніс постраждалому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

 

Суд засудив обвинуваченого до 2 років позбавлення волі та звільнив від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік.

 

Мало цього, у вересні поточного року на підлітка було складено протоколи про адміністративні правопорушення (водіння автомобілем без посвідчення водія та перевищення допустимої швидкості), які 9 листопада мають бути розглянуті судом.

 

Пан Умніков повідомив, що автомобіль, на якому було скоєно ДТП, зареєстровано на матір юнака, а невдовзі після аварії до поліції надійшла телефонна заява про викрадення цієї машини.

 

У поліції повідомляли, що аварія сталася близько 20:40 26 жовтня в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської: 16-річний водій на великій швидкості виїхав на червоне світло і спричинив смертельне зіткнення.

 

                                Микола Харківський після аварії (kharkiv_1654). 

 

За словами свідків, хлопчина не звертав увагу на свою дівчину і друзів, які лежали на асфальті, а шукав серед уламків телефон, щоб зателефонувати «куди треба».

 

Дочка загиблого в аварії в Харкові 58-річного водія Шевроле Анастасія Носова звернулася до небайдужих людей із проханням допомогти з пошуком гарного адвоката та свідків ДТП.

 

Водночас, батько винуватця аварії – Михайло Харківський, якого називають «м’ясним королем» міста, каже, що його син не винен, мовляв, його «сплановано хочуть зробити злочинцем».

 

На запитання місцевих журналістів, кому належить елітне авто, Харківський-старший відмовився відповідати.

 

 

Як повідомляла "УМ", днями 15-річний юнак скоїв смертельну ДТП на Херсонщині: загинуло четверо людей.