Під Тараном захиталося крісло: Арахамія анонсував відставку міністра оборони

26.10.2021
Під Тараном захиталося крісло: Арахамія анонсував відставку міністра оборони

Питання про відставку Андрія Тарана депутати можуть розглянути за два-три тижні.

Не встиг прохолонути слід за міністром оборони США Ллойдом Остіном, який побував в Україні з робочим візитом 19 жовтня, як стало відомо, що над українським міністром оборони Андрієм Тараном згустилися хмари.

 

Про це стало відомо з коментаря очільника фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, який він дав ЗМІ.

 

«Претенденти на посаду міністра оборони вже є, і є уже остаточне рішення президента, але не можу його ще озвучувати». Як зазначив Арахамія, питання про відставку Андрія Тарана депутати можуть розглянути за два-три тижні.


На кого замінять нинішнього міністра? Журналіст Юрій Бутусов вважає, що це буде Олексій Резніков, чинний віцепрем’єр-міністр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

«Новий кандидат в міністри Резніков раніше ніяк не був пов’язаний з питаннями оборони і безпеки. Це професійний адвокат, який не мав стосунку до бойових дій і оборонного планування. Тому Резніков буде для офісу (президента. — Авт.) керованою фігурою» — написав у фейсбуці Бутусов.

 

За його словами, другим кандидатом, якого розглядав Зеленський, була претендентка на мера столиці від «Слуги народу» Ірина Верещук.


За даними джерел Бутусова, «головною мотивацією Зеленського є бажання мати «балакучого» міністра оборони замість «мовчазного» Тарана, котрий не дає інтерв’ю і пресконференцій з причини великих труднощів з викладом своїх думок».

 

«Таран, цілковито очевидно, фізично нездоровий і нездатний виконувати обов’язки міністра», — додав журналіст.


Що про ці кадрові ротації подумають наші партнери зі США? Вперше за декілька років в Україну приїхав міністр оборони США, й одразу після перемовин з ним змінюють українського міністра. Чи можна таку владу сприймати серйозно? Втім з викладом думок і зроблених кроків, як бачимо, труднощі не тільки в пана Тарана...