В Україні запрацював Чат-бот «Додаток для протидії сексуальному насиллю»

20:10, 22.10.2021
В Україні запрацював Чат-бот «Додаток для протидії сексуальному насиллю»

Чат-бот «Додаток для протидії сексуальному насиллю». (facebook.com/eef.org.ua)

Відтепер військовослужбовці та військовослужбовиці анонімно зможуть отримати інформаційну, психологічну та юридичну допомогу у випадках вчинення сексуальних домагань. 

 

Адже в Україні запустили Чат-бот «Додаток для протидії сексуальному насиллю».

 

Як повідомляє Україна молода, про це написали у соцмережах  Міжнародна  благодійна організація «Фонд Східна Європа» та правозахисний рух «Невидимий батальйон».

 

Розробники пишуть, що Інститут гендерних програм і Невидимий батальйон, проводили дослідження з 2015 по 2020 роки по гендерній дискримінації та гендерному насильству в армії, статистику яких вважають дуже сумною.

 

Вони зазначають, більшість жінок, які взяли участь у дослідженні, вказують на те, що сексуальні домагання із ними відбувалися щонайменше кілька разів.

 

Додаток, над яким команда працювала декілька місяців, містить інформацію про подальші дії для захисту прав і забезпечення потреб військовослужбовців, які пов`язані з гендерною дискримінацією та постраждали від сексуального насильства.

 

                                                          Під час презентації Чат-боту.

 

Скористатись ним можна на сайті Невидимого батальйону.

 

Зауважимо, що проєкт реалізувала ГО «Інститут гендерних програм» за грантової підтримки в межах «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», який виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Як повідомляла "УМ", понад 31 тисяча жінок-захисниць нарівні з чоловіками боронять спокій у нашій країні у лавах Збройних сил України.