Очільник Пентагону прибув до України

11:59, 19.10.2021
Очільник Пентагону прибув до України

Ллойда Остіна до України запросив Зеленський

Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок, 19 жовтня, прибув до Києва. Раніше він відвідав Грузію, а потім відправиться в Румунію.

 

У Києві у нього запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном — «аби підтвердити незмінну підтримку територіальної цілісності України».

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня сказано на сторінці Остіна в Телеграм.

 

Глава Пентагону зазначив, що він прибув до Києва, «аби висловити прихильність зміцненню здатності України стримувати подальшу агресію Росії».

 

Нагадаємо, що Ллойда Остіна до України запросив Зеленський під час свого візиту до США 1 вересня. Тоді ж Пентагон та Міністерство оборони України підписали угоду про партнерство.

 

Коли навесні 2021 року Росія почала стягувати свої війська до українського кордону, Остін пообіцяв підтримку Україні у разі ескалації.

 

Наразі Україна працює над візитом президента США Джо Байдена до Києва. Конкретних домовленостей і дат поки немає, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що «зараз ми до них, а потім вони до нас».

 

68-річний Остін в минулому тісно співпрацював із Байденом. Коли Байден був віцепрезидентом, Остін займав пост заступника начальника штабу армії і командувача військами США в Іраку, а потім — командувача Центрального командування Збройних сил США. У відставку він подав у 2016 році.