Заповнений технічним газом «Північний потік-2» перебуває в очікуванні

13:22, 18.10.2021
Заповнений технічним газом «Північний потік-2» перебуває в очікуванні

«Північний потік-2» - загроза нацбезпеки для України.

Перша нитка російського газопроводу «Північний потік-2» заповнена технічним газом і готова до транспортування палива.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в заяві компанії-оператора Nord Stream 2 AG.

 

«На 18 жовтня процедура щодо заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік-2" була завершена. Відповідно до плану та проєктних вимог нитка наповнена так званим технічним газом в обсязі приблизно 177 млн кубічних метрів, що забезпечує рівень тиску 103 бар в газопроводі», - йдеться в заяві.

 

Відзначається, що цього тиску достатньо, щоб надалі розпочати транспортування газу. На другій нитці газопроводу тривають пусконалагоджувальні роботи.

 

Зауважимо, що для початку поставок газу з РФ проєкту необхідна сертифікація в якості незалежного оператора транспортної системи.

 

Заявку на цю сертифікацію від компанії Nord Stream 2 Федеральне мережеве агентство Німеччини отримало 13 вересня. Очікується, що вона буде розглянута протягом 4 місяців.

 

Потім проєкт рішення передадуть на вивчення Єврокомісії. Її висновок повинен бути готовий після ще двох або чотирьох місяців.

 

Нагадаємо, що АК «Нафтогаз України» звернулася до Європейської комісії з проханням приєднатися в якості третьої сторони до дебатів щодо сертифікації «Північного потоку-2».