Стерненко закликає покарати Киву за публічну стрілянину в річницю вбивства Бандери, відео

16:07, 17.10.2021
Стерненко закликає покарати Киву за публічну стрілянину в річницю вбивства Бандери, відео

Ілля Кива влаштував нахабну стрілянину в парку і розполював ворожнечу. (Скріншот відео)

Громадський активіст Сергій Стерненко закликає правоохоронців відреагувати на стрілянину з автомата у публічному місці, яку влаштував одіозний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива у річницю вбивства лідера ОУН Степана Бандери.

 

Як інформує Україна молода, про це Сергій Стерненко написав у соцмережах.

 

«Кива стріляє з автомата у публічному місці — 0 реакції від Венедіктової. Зате мене засудили за 1 неіснуючий патрон та судять за самозахист + пришили «холодну зброю» за легальний побутовий ніж», - заявив активіст.Зокрема, він поцікавився, чи буде реакція правоохоронців на цей небезпечний вчинок Киви у публічному місці – в одному з парків Києва.

 

Відтак, Стерненко поцікавився реакцією на дії Киви з боку генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

 

Активіст також висловив переконання, що відеозвернення з погрозами «вбивати» прибічників Степана Бандери, яке народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива виклав у загальний доступ, підпадає одночасно під кілька статей Кримінального кодексу

 

«Цікавлять наступні питання: Чи відкриє Венедіктова кримінальне провадження щодо Киви за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство із застосуванням зброї)? А що там по розпалюванню ворожнечі (це ще одна стаття Кримінального кодексу - ред.)? Чи заберуть у Киви тепер нагородну та іншу вогнепальну зброю, яку йому подарував Аваков? Кого Кива застрелить, якщо його не ізолювати та не відібрати стволи?», – зазначив Стерненко.

 

Зауважимо, що скандальну стрілянину нардеп влаштував 15 жовтня – саме в цей день 62 роки тому (1959 р.) радянський агент КДБ Богдан Сташинський вбив Степана Бандеру в Мюнхені.

 

У відеоролику, який Кива оприлюднив в соцмережах, він проголосив себе «лідером антифашистського руху» і заявив, що «не зміг залишити непоміченою подію, яка поставила крапку 62 роки тому».

 

Проросійський політик повторив традиційні радянські та російські пропагандистські тези про Бандеру, як «прислужника фашизму».

 

Він також назвав Бандеру «зрадником батьківщини», хоча той ніколи не був громадянином СРСР.

 

Після цього Кива вигукнув «Смерть зрадникам! Смерть фашизму» і зробив кілька автоматних черг у повітря, а в цей час за його спиною запустили феєрверк.

 

 

Відео Киви обурило користувачів у мережі. Багато хто звернув увагу на те, що політик стріляє зі зброї на відкритій місцевості.

 

Наразі невідомо, чи має депутат дозвіл на зброю, з якої стріляв і де він її взяв. Згідно з відкритими даними, Кива був двічі нагороджений вогнепальною зброєю від МВС України «за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть».

 

Так, у 2015 році його нагородили пістолетом «Форт-17» калібру 9 мм, а вже наступного року – пістолетом АПС калібру 9 мм.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Ілля Кива привітав з днем ​​народження президента Росії Володимира Путіна, назвавши його «великим правителем», який пише «нову історію слов'янського світу і єдності».