Пентагон випробує гіперзвукові ракети наземного базування

10:30, 17.10.2021
Пентагон випробує гіперзвукові ракети наземного базування

Під час конференції Асоціації Армії США. (facebook.com/AUSA.org)

Пентагон планує здійснити три контрольних тестових пуски розроблюваних гіперзвукових ракет наземного базування протягом наступних 18 місяців.

 

Станеться це перед постановкою їх на озброєння в 2023 році.

 

Як передає Україна молода, про це заявив начальник управління Армії США по гіперзвуковим розробкам генерал-лейтенант Ніл Тергуд у інтерв’ю виданню Defense News за підсумками конференції Асоціації Армії США.

 

«У 2022 фінансовому році (почався 1 жовтня – Ред.) буде три льотних випробування і ще додаткові випробування у 2023 році», - запевнив генерал-лейтенант.

 

При цьому, пан Тергуд підкреслив, що ці фінальні льотні випробування будуть проводитися безпосередньо бойовими частинами, в які вони пізніше надійдуть, а не розробниками.

 

За його словами, військові отримають в своє розпорядження нові розробки, щоб "вже зараз тренуватися і бути готовими отримати реальні боєкомплект для стрільби".

 

Ніл Тергуд вважає, що це дозволить військовим ще до постановки на озброєння систем бути підготовленими до їх застосування.

 

Згідно з опублікованими на поточному тижні фотографіями Армії США, перші тягачі з причепами, на яких встановлені контейнери для запуску гіперзвукових ракет наземного базування системи Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) (має назву Dark Eagle), доставлені на базу Льюіс-Маккорд в штаті Вашингтон.

 

Даних про наявність самих ракет в контейнерах немає.

 

Тим часом, за повідомленням Армії США, на базу крім тягачів Oshkosh M983A4 з трейлерами доставлені і "інші компоненти" комплексів, призначення яких не розкривається. Вказується лише, що вони дозволять військовослужбовцям США проводити повний цикл тренувань по роботі з комплексами.

 

Планується, що розгортання першої готової до бою американської батареї з гіперзвуковими ракетами буде здійснено вже в 2023 році.

 

Зауважимо, що батарея наземного комплексу LRHW складається з командно-штабної машини і чотирьох важких транспортерів з двома контейнерами на кожному з гіперзвуковими ракетами.

 

Радіус дії розроблюваних для армії США гіперзвукових ракет становитиме понад 2775 км. Швидкість який планує гіперзвукового блоку досягає 17 Маха (1 мах = 1224 км/год).

 

Як повідомляла "УМ", Україна до кінця 2021 року в рамках військової допомоги США отримає партію бронебійних систем Javelin.