Карантин: у «червоній» зоні виникли черги з бажаючих вакцинуватися

08:47, 17.10.2021
Карантин: у «червоній» зоні виникли черги з бажаючих вакцинуватися

Молодь у черзі на вакцинацію у Львові. (facebook.com/Roman.Matys)

Кількість бажаючих вакцинуватися різко зросла у тих регіонах України, де з понеділка вводиться режим «червоної зони» карантину.

 

Як передає Україна молода, люди буквально "штурмують" пункти щеплення в надії отримати вакцину від COVID-19.

 

Причина: напередодні переходу кількох областей до "червоної зони" люди хочуть вакцинуватися, щоб отримати привілеї при посиленні карантину.

 

Як пишуть місцеві ЗМІ, в Одесі після оголошення про перехід області до "червоної" зони карантину, в ТРЦ "Середнєфонтанський" утворилася величезна черга на вакцинацію.

 

Водночас, у Львові величезні черги на отримання вакцини від COVID-19 утворилися навіть в додаткових прищепних пунктах.

 

За минулу добу у Львові щеплення отримали понад шість тисяч осіб. Молоді люди в чергах не приховують, що вакцинуються для отримання привілеїв під час локдауну.

 

При цьому, бізнесмен Роман Матис розкритикував жителів Львова за безвідповідальне ставлення до вакцинації, оскільки в прищепних пунктах почався ажіотаж лише після того, як влада оголосила про введення локдауна.

 

"Пару тижнів тому в динаміках торгового центру практично благали відвідувачів вакцинуватися, тому пункти вакцинації тупо простоювали. Тепер тут такі черги в кілька метрів. Абсолютно безглуздf поведінка індивідів вражає", - написав бізнесмен в своєму Facebook.

 

Як повідомляла "УМ", до так званої червоної зони карантину в Україні потрапили ще чотири області - Запорізька, Дніпропетровська, Донецька і Одеська.
 
 
 
Карантин у цих регіонах посилять вже 18 жовтня - там діятимуть суворі обмеження, а також вимоги щодо вакцинації.
 
 
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що наразі існує лише два ефективні шляхи протидії поширенню короновірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження.