Ляшко вважає вакцинацію і карантин найефективнішими у боротьбі з коронавірусом

23:08, 15.10.2021
Ляшко вважає вакцинацію і карантин найефективнішими у боротьбі з коронавірусом

Віктор Ляшко дорікнув українцям, які не роблять щеплення від коронавірусу. (Фото: facebook.com/moz.ukr)

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що наразі існує лише два ефективні шляхи протидії поширенню короновірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження.

 

Тому він дорікнув українцям, які не роблять щеплення від коронавірусу. Мовляв, за цих обставин їм варто звикати до карантину.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформувало МОЗ України в п’ятницю.

 

«Наразі ми маємо два ефективні шляхи протидії поширенню короновірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження. Але в нас чомусь продовжують нехтувати можливістю зробити щеплення, тому єдиний вихід для запобігання колапсу медичної системи – запровадження карантинних обмежень», - наголосив міністр.

 

За його словами, лише збільшення кількості вакцинованих осіб дозволить регіону пройти хвилю без впровадження додаткових карантинних обмежень.

 

Ляшко повідомив, що на реанімаційних ліжках немає жодного вакцинованого, тому що щеплення дозволяє уникнути тяжкого перебігу хвороби. А 97% тих, хто був госпіталізований із коронавірусною хворобою, не були вакцинованими.

 

Як повідомляла «УМ», з 18 жовтня Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська область переходять у "червону" зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Отже, карантинні обмеження в цих регіонах посиляться.

 

При цьому, з 15 жовтня ще й Херсонська область перейшла у "червону" зону.